• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vāc parakstus, lai grāmatnīcās puse grāmatu būtu latviešu vai citās ES valodās

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:52, 19.02.2024


Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai grāmatnīcās vismaz puse grāmatu būtu latviešu vai citās Eiropas Savienības (ES) valodās.


Foto: LETA

"Jau no 2021.gada 16.jūnija Ukrainā ir spēkā likums, kas prasa grāmatnīcām un izdevējiem nodrošināt, ka vismaz puse no piedāvātajām grāmatām ir publicētas valsts valodā. Latvija ir ļoti līdzīgā valodas un ģeopolitiskajā situācijā, un šāda iniciatīva būtu lietderīga arī Latvijai," norāda iniciatīvas autors.

Iniciatīvas mērķis ir veicināt latviešu un Eiropas autoru darbu pieejamību un popularitāti, kā arī sekmēt ārvalstu autoru darbu tulkojumus latviešu valodā. Šī iniciatīva iecerēta kā solis uz valodas un kultūras bagātināšanu, nodrošinot plašāku un daudzveidīgāku literatūras klāstu.

"Tas nodrošinās, ka, apmeklējot grāmatnīcas Latvijā, ikviens valsts iedzīvotājs, kurš runā un saprot latviešu valodu vai kādu no citām Eiropas Savienības valodām, vienmēr atradīs sev piemērotas grāmatas," teikts iniciatīvā.

Tāpat iniciatīvā norādīts, ka šādas izmaiņas ne vien sekmēšot latviešu valodas un Eiropas literatūras popularitāti, bet arī veicinās kultūras daudzveidību un izglītības iespējas, atbalstot gan vietējo, gan Eiropas autoru darbus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība IZM vēlas ierobežot stipendiju izsniegšanu studentiem ārvalstīs (+VIDEO)

“Studētgods” galvenokārt paredzēts tiem, kas vēlas studēt mūsu valstī, norāda A.Čakšas resors.

Sabiedrība Jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu

Ir jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Sabiedrība Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem

Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība CVK: Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni

Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni un doties uz vēlēšanām aizstāvēt savas intereses, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.

Lasiet arī

Sabiedrība Vairāk nekā 100 organizācijas lūdz pārtraukt grāmatas «Tur lejā» tirdzniecību

Biedrības "Vecāku alianse" iesniegumam Valsts policijai un prokuratūrai pievienojušās 146 organizācijas, kuras aicina izvērtēt tirdzniecībā grāmatnīcās nonākušās izdevniecības "Pētergailis" grāmatas "Tur lejā" atbilstību Latvijas likumiem.

Sabiedrība Pieticīgos mājas apstākļos prezidenta balvu saņēma rakstnieks Bels (+VIDEO)

Vairāk nekā 50 prozas darbu un tulkojumu autors svinēja savu 85. dzimšanas dienu.

Kriminālziņas Gruzijas pilsonim cietumsods par trīs vērtīgu grāmatu izkrāpšanu no LNB

Rīgas pilsētas tiesa ir piespriedusi cietumsodu Gruzijas pilsonim, kurš 2022.gada pavasarī palīdzēja izkrāpt no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) trīs vērtīgas grāmatas, tostarp, Aleksandra Puškina darbu, liecina publiski pieejamais tiesa spriedums.