• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Parādnieks: Valsts īsteno ekonomisko vardarbību pret sievietēm ar bērniem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:38, 14.02.2024


Valsts šīs valdības vadībā mērķtiecīgi īsteno ekonomisko vardarbību pret sievietēm ar bērniem, intervijā Latvijas Radio sacīja Nacionālās apvienības (NA) politiķis, bijušais Demogrāfisko lietu centra vadītājs Imants Parādnieks, kurš savulaik kopā ar ekspertiem izstrādāja Tautas ataudzes stratēģiju.


Foto: LETA

Viņš sacīja, ka šī valdība, kurai NA ir nonākusi opozīcijā, ir lozungu rakstītāju valdība - tā nāk ar skaļiem saukļiem, piemēram, sola apkarot vardarbību un pieņem "kaut kādu mistisku konvenciju", bet tā vietā pati īsteno ekonomisko vardarbību pret sievietēm un ģimenēm, kuras būtu gatavas audzināt bērnus.

Parādnieks uzskata, ka pašreizējai valdībai pat ir izdevīgi, ka dzimst mazāk bērnu, jo tādā gadījumā paliek pāri vairāk naudas citiem tēriņiem.

Politiķis atgādināja, ka tautas ataudzes ilgtermiņa stratēģija viņa vadībā tika izstrādāta "pēc visiem kanoniem" atbilstoši tā laika premjera Krišjāņa Kariņa (JV) rezolūcijai, taču ar to arī faktiski viss beidzās - īstenota šī stratēģija netiek, lai arī tika ievākti nepieciešamie dati un veikti dažādi pētījumi, pat ieskicējot, kur varētu ņemt līdzekļus ģimeņu ar bērniem finansiālās situācijas uzlabošanai.

Kā vienīgo Evikas Siliņas (JV) valdības labo darbu demogrāfijas jomā Parādnieks atzina bērna kopšanas pabalsta apmēra celšanu "kaut cik pienācīgā līmenī", bet viasas pārējās labās idejas šajā jomā tiekot "noairētas".

Politiķis uzsvēra, ka pašreizējos apstākļos sievietēm Latvijā radīt bērnus ir ekonomiski pavisam neizdevīgi. Piemēram, sievietei, kura strādājusi par minimālo algu 700 eiro, aizejot bērna kopšanas atvaļinājumā, ienākumi krītas par 109 eiro, bet sievietei, kura pēc nodokļu nomaksas pelnījusi ap 1100 eiro, pēc bērna piedzimšanas ienākumi samazinās par 270 eiro mēnesī.

"Šī ir valsts līmeņa realizēta ekonomiska vardarbība," atkārtoti uzsvēra Parādnieks.

Kā ziņots, Parādnieka savulaik vadītā sadarbības platforma "Demogrāfisko lietu centrs" 2022.gada izskaņā prezentēja Tautas ataudzes stratēģiju "Ģimene - Latvija - 2030 (2050). Ajaunojamies", kas bija tapusi teju desmit gadu garumā. Stratērģija tika pieteikta kā "turpmākā ceļa karte ar plānu, kurš ietver teju visus nepieciešamo stipras tautas izaugsmei".

Tautas ataudzes stratēģijas veidotāji pauda, ka ar katra nākamā bērna ienākšanu ģimenē tai jājūtas labāk pasargātai, vairāk pārtikušai un priviliģētākai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Sabiedrība Siliņa: Pedagogiem vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana

Pedagogiem no valdības puses vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana, šīs nozares jautājumus skatot kā prioritārus, šādu viedokli trešdien LTV "Rīta panorāmā" pauda premjere Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Nedēļas nogalē gaidāms silts un lielākoties saulains laiks

Šīs nedēļas nogalē gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem, par dažiem grādiem vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Neviena makšķerēšanas sezona Latvijā nepaiet bez traumām (+VIDEO)

Slideni krasti, zemē guļoši zari un koka gabali, aiz kuriem var viegli paklupt, - dažādu riska faktoru pie ūdeņiem ir daudz.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā kopš 1999.gada reģistrēti 106 dzimumu mainījuši cilvēki

Latvijā kopš 1999.gada reģistrēti 106 dzimumu mainījuši cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Sabiedrība Latvijā reģistrēto jaundzimušo skaits desmit mēnešos sarucis par 13,1%

Latvijā šogad desmit mēnešos reģistrēti 11 980 jaundzimušie, kas ir par 13,1% jeb 1802 jaundzimušajiem mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie provizoriskie dati.

Sabiedrība Šogad deviņos mēnešos piedzimis par 13,9% mazāk bērnu nekā pērn

Šogad pirmajos deviņos mēnešos Latvijā reģistrēti 10 822 jaundzimušie, kas ir par 1741 bērnu jeb 13,9% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā laika periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

Veselība No rītdienas Jelgavā topošās māmiņas varēs saņemt bezmaksas vingrošanu (+VIDEO)

Nodarbības palīdz apgūt dažādas relaksācijas metodes, iemāca novērst emocionālo spriedzi.