• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Žogu uz Latvijas-Krievijas robežas cels četri uzņēmumi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:24, 07.02.2024

Andris Ērglis


Kopējā līgumu summa par žoga izbūvi astoņās lotēs ir 50,2 miljons eiro (ar PVN).


Foto: LETA

Pēc divām VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinātajām cenu aptaujām ir zināmi būvnieki žoga izbūvei 113 km garumā jeb aptuveni divām trešdaļām no jauna izbūvējamā žoga (180 km) uz Latvijas - Krievijas robežas, informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Noslēdzoties cenu aptaujai par žoga izbūvi atsevišķos posmos (124 km), līgumi par žoga izbūvi astoņās lotēs (kopā 64,9 km) no 14 tiks slēgti ar četriem uzņēmumiem - SIA "Citrus Solutions", SIA "HAGBERG Construction", SIA "NORDES būve", VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs". Kopējā līgumu summa par žoga izbūvi astoņās lotēs ir 50,2 miljons eiro (ar PVN).

"Ievērojot visus apstākļus, tostarp purvaino un sauso zonu attiecību robežas joslā, kopumā esam apmierināti ar projektā uzņemto tempu. Sagaidām, ka tuvāko mēnešu laikā būs zināmi būvnieki visam no jauna izbūvējamajam žogam uz Latvijas - Krievijas robežas, bet iestājoties piemērotiem laika apstākļiem - sāksies aktīvi darbi prioritārajos posmos," skaidro Gavrilova.

Prioritārajos posmos, kur par žoga izbūvi divās lotēs jeb 28,7 km garumā šā gada sākumā tika noslēgti līgumi ar SIA "Citrus Solutions" un SIA "HAGBERG Construction", ir uzsākti projektēšanas darbi, lai jau pavasarī varētu sākties fiziska žoga būvniecība.

Trešdien, 31.janvārī noslēdzās pieteikumu iesniegšana atkārtotajā cenu aptaujā kopumā sešās lotēs, kur iepriekšējās cenu aptaujas beidzās bez rezultāta. Savus pieteikumus iesniedza septiņi pretendenti. Šie ir sarežģītākie posmi purvainajās zonās, kur tiek meklēts līdzsvars starp žoga risinājumiem un izmaksām. Tādēļ būvniecības darbu iepirkumā ir paredzēta iespēja iesniegt vairākus piedāvājuma variantus ar trīs dažādiem risinājumiem žoga izbūvei purvainajās zonās.

"Būvējot robežapsardzības infrastruktūru uz Latvijas - Krievijas robežas, VNĪ ņem vērā pieredzi, kas gūta strādājot purvainajās zonās pie Baltkrievijas robežas. Mēs vēlētos izveidot inovatīvu un ilgmūžīgu pontonu risinājumu ar žogu, kura kalpošanas laiks ir vismaz 50 gadu. Taču ļoti daudz kas būs atkarīgs no pieejamajiem resursiem. Ne velti atkārtotajā cenu aptaujā pretendenti ir aicināti iesniegt piedāvājumus vairākiem risinājuma variantiem, lai varētu izvēlēties vispiemērotāko gan drošības, gan finansiālajā ziņā," uzsver VNĪ valdes locekle.

Tāpat noslēgumam tuvojas sarunas ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem par starpresoru vienošanos noslēgšanu par žoga izbūvi atsevišķos posmos. Lai lieki nekavētos ar veicamajiem darbiem, VNĪ jau 26.janvārī izsludināja pirmo cenu aptauju žoga materiālu iegādei. Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 2024.gada 9.februārim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Topošie arhitekti piedāvā Mangaļsalas attīstības projektus (+VIDEO)

Visi studentu izstrādātie produktu priekšlikumi tiek virzīti tālākai izvērtēšanai.

Sabiedrība Brīvdienās palaikam līs, vietām - stipri

Svētku brīvdienās laikapstākļus Latvijā noteiks ciklons, tādēļ debesis bieži būs apmākušās un ir gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pēcpusdienā Pierīgā jārēķinās ar palēninātu satiksmi

Piektdienas pēcpusdienā autobraucējiem Pierīgā ir jārēķinās ar palēninātu satiksmi, brīdina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Diasporas bērniem palīdzēs atcerēties dzimto valodu (+VIDEO)

Kursos var iziet arī nepilsoņi, norāda Sabiedrības integrācijas fonds.

Lasiet arī

Sabiedrība Žogu uz Latvijas - Krievijas robežas būvēs seši uzņēmumi

Latvijas - Krievijas robeža ir 283,6 kilometrus gara. Šobrīd uz Latvijas - Krievijas robežas jāizbūvē aptuveni 180 kilometri žoga un vismaz 53 kilometri robežapsardzības infrastruktūras.

Sabiedrība Turpinās žoga izbūve uz robežas ar Baltkrieviju - vēl jāizbūvē 19,9 km

Uz Latvijas-Krievijas robežas jāizbūvē vēl aptuveni 180 km žoga un ap 53 km robežapsardzības infrastruktūras.

Sabiedrība Uz Latvijas-Krievijas robežas izbūvēti 46% žoga

Uz Latvijas-Krievijas robežas patlaban ir izbūvēti aptuveni 130 kilometri jeb 46% no kopumā 283 kilometriem, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Sabiedrība Latvijas-Baltkrievijas robežžoga izbūvē paveikti apmēram 80% darbu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) vadībā veiktajā robežžoga izbūvē uz Latvijas-Baltkrievijas robežas patlaban paveikti apmēram 80% no kopējā 173 kilometru garuma.