• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Gods kalpot Rīgai» neplāno piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:06, 08.01.2024


"Gods kalpot Rīgai" (GKR) "kā pašvaldību partija" neplāno ar atsevišķu sarakstu piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, pastāstīja partijas valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Oļegs Burovs.


Foto: LETA

Gadījumā, ja no sadarbības partijas pašvaldību vēlēšanām - Zaļo un zemnieku savienības - tiktu saņemts piedāvājums deleģēt kādu pārstāvi ZZS sarakstā uz EP vēlēšanām, tad šādu iespēju varētu vērtēt. Tas gan vēl nenozīmētu, ka partija tiešām nolemtu kādu savu pārstāvi nominēt ZZS kandidātu sarakstam, atzīmēja Burovs.

Vaicāts par GKR biedru, pašreizējo EP deputātu Andri Ameriku, GKR vadītājs norādīja, ka iepriekš Ameriks publiski paudis, ka vēloties paņemt pauzi un neplānojot piedalīties šajās EP vēlēšanās. Burovs līdz šim nav saņēmis citu informāciju no Amerika. Abiem politiķiem plašāka saruna paredzēta janvāra beigās.

Kā vēl vienu partijas biedru, kurš aktīvi darbojas Eiropas Savienības līmenī un pārzina šo jomu, politiķis minēja Rīgas domes deputātu Daini Turlo.

GKR priekšsēdētājs atzīmēja, ka atsevišķas partijas no tām, kuras saņem valsts finansējumu, vēlas atgādināt par sevi, lai gan reizē saprot, ka viņu pārstāvjiem neesot izredzes iekļūt EP. Savukārt GKR valsts finansējumu nesaņem un kā pašvaldību partija neplāno piedalīties EP vēlēšanās.

EP vēlēšanas paredzētas 2024.gada jūnija sākumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Lasiet arī

Sabiedrība Noslēdzas kandidātu sarakstu iesniegšana EP vēlēšanām

Šodien noslēdzas termiņš Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidātu sarakstu iesniegšanai Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

Pasaule ES vēlas pārtraukt nesodāmību par pārgalvīgu braukšanu citās dalībvalstīs

Ja autovadītāja tiesības atņemtas par smagiem ceļu satiksmes pārkāpumiem, piemēram, lielu ātruma pārsniegšanu vai braukšanu reibumā, tam jābūt spēkā visā ES, otrdien paziņoja EP deputāti. Tā informē EP Preses dienests.

Pasaule EP sācis izmeklēt Ždanokas sakarus ar Krievijas izlūkdienestiem

Eiropas Parlaments (EP) ir sācis izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām par Latvijas deputātes Tatjanas Ždanokas sakariem ar Krievijas izlūkdienestiem.

Sabiedrība Pirmajā dienā sarakstus EP vēlēšanām iesniegušas piecas partijas

Pirmajā dienā sarakstus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegušas piecas partijas - "Latvijas attīstībai" (LA), "Stabilitātei", Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Progresīvie" un Nacionālā apvienība (NA), aģentūru LETA informēja CVK pārstāvis Andrejs Vaivars.