• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas dome: uz Vanšu tilta ietvēm izveidojušās plaisas neapdraud drošību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:38, 25.12.2023


Lai arī uz Vanšu tilta ietves izveidojušās milzīgas plaisas, ikdienas gaitām tilts ir drošs, Latvijas Televīzijas raidījumam "4.studija" apliecināja Rīgas domē.


Foto: LETA

Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods plaisu rašanos skaidro ar temperatūras izmaiņām: "Ziemas laikā, kad temperatūra svārstās pa nulli grādu, asfalts atsalst un naktī atkal sasalst, un tajā brīdī, kad dienā tas ir atsalis, viss iekļūst zem asfalta, un, naktī atkal sasalsot, tas paceļ šo segumu nedaudz uz augšu."

Taču neesot nepieciešamība veikt labošanas darbus, jo plaisas neapdraudot tilta drošību - tiltam nesen veikta kārtējā inspekcija, kurā noteikts, ka ikdienas slodzēm šī ietve ir atbilstoša, norādīja Vaivods. Turpretim masu pasākumus uz ietves rīkot nevar.

Vaivods pastāstīja, ka šobrīd notiek Vanšu tilta būvprojekta izstrāde. Sagaidāms, ka nākamā gada sākumā tiks izsludināts iepirkums par "Projektē un būvē" sadaļu, un pavasarī varētu tikt izvērtēts, vai uz nākamo sezonu jāveic nelieli uzlabojumi ietves segumā.

Vanšu tilta rekonstrukcijas projektā tiks noņemta asfalta virskārta un uzliets jauns segums. Vēl gan neesot zināms, kad tieši remontu varētu sākt. Tiek prognozēts, ka Vanšu tilta remonts varētu tikt sākts ne ātrāk kā 2025.gadā, bet ietves uzlabošana varētu notikt jau pavasarī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība KNAB uzdevis NA atmaksāt 210 673 eiro un aptur valsts finansējumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzdevis Nacionālajai apvienībai (NA) valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturējis budžeta finansējumu uz vienu gadu.

Sabiedrība Rēzeknes pagaidu administratore: Darba būs pilnas rokas

Ņemot vērā jau pirmajās dienās konstatētās problēmas, saprotams, ka Rēzeknes problēmu risināšanai darba būs pilnas rokas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Rēzeknes domes pagaidu administrācijas vadītāja Guna Puce.

Sabiedrība Prezidents: Latvijā pietrūkst darbu, kā labās idejas tiešām sasniegt

Latvijā netrūkst labu ideju, bet trūkst - kā ieceres tiešām sasniegt, šādu vērtējumu intervijā žurnālam "Ir" paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Latvijā liedz piekļuvi ar Medvedčuku saistītai tīmekļa vietnei

Pēc Eiropas Savienības (ES) sankciju saraksta paplašināšanas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi liegt Latvijā piekļuvi tīmekļa vietnei "voiceofeurope.com", liecina padomes lēmums.

Lasiet arī