• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmieras tehnikums saņēma prestižu Eiropas balvu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 09:13, 24.12.2023


Kvalitatīvas prasmes ir saistītas ar mākslīgo intelektu, robotiku, kodēšanu, programmēšanu, virtuālo realitāti, uzņēmējdarbību.


Motivēti cilvēki strādā un mācās mūsdienīgā izglītības iestādē.

Eiropas Prasmju gadā Valmieras tehnikums (VT) kā vienīgā profesionālās vidējās izglītības iestāde Latvijā saņēmusi Eiropas Inovatīvas mācīšanas balvu. Eiropas Komisijas 2023. gadā kā balvas tēmu definējusi “Izglītība un inovācijas”, kas aicināja izcelt un popularizēt projektos īstenoto labo praksi mūsdienīgu, inovatīvu un darba tirgus pieprasījumam atbilstošu prasmju popularizēšanā, attīstīšanā un ieviešanā izglītības sistēmās. Šīs prasmes ir saistītas ar mākslīgo intelektu, robotiku, kodēšanu, programmēšanu, virtuālo realitāti, uzņēmējdarbību u.tml.

Prestižo balvu Valmieras tehnikums saņēma par projektu “Darbs 4.0 – nākotnes darba tirgus ”. Projekts tika īstenots sadarbībā ar izglītības iestādi Berufskolleg Halle, Vācijā, tā laikā tika pētīti izaicinājumi, kuri dažādās nozarēs rodas automatizētu risinājumu ieviešanas procesā. Tika apzinātas kompetences un prasmes, kuras jauniešiem jāapgūst, lai veiksmīgi iekļautos automatizētā darba vidē un spētu optimāli izmantot modernos risinājumus. Projekts sevī ietvēra aktīvu skolēnu iesaisti, Industrija 4.0 koncepta izpēti Latvijas un Vācijas uzņēmumos, kā metodiskā materiāla izstrādi.

"Iegūtais apbalvojums ir kā ceļa karte Valmieras tehnikuma komandai, ka mēs ejam pareizajā virzienā – uzdrīkstoties mainīties, nebaidoties ieviest inovatīvas darba metodes un tehnoloģijas mācību procesā, kas profesionālo izglītību padara pievilcīgāku, mūsdienīgāku, darba tirgus prasībām atbilstošāku. Augstu vērtējam “Erasmus+” programmas nozīmi sadarbībā starp Eiropas izglītības iestāžu darbiniekiem un Eiropas izglītības telpas izveidē", - vietnē valmiera.lv atzīst Valmieras tehnikuma direktore Vineta Melngārša.

"Izglītības iestāde palīdz jauniešiem sagatavoties nākotnes darba tirgum. Dažkārt tas ir izaicinošs uzdevumus, it sevišķi jomās, kuras strauji attīstās. Tāpēc, lai sasniegtu izvirstos mērķus – izglītības process nepatraukti jāpilnveido. Kvalitatīva, jēgpilna starptautiska sadarbība ir viens no veidiem kā to īstenot", - tā Valmieras tehnikuma attīstības nodaļas vadītāja Dace Careva.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saudzēsim Latvijas nēģus: līdz jūlijam makšķerēt aizliegts (+VIDEO)

Baltijas jūrā ietekošās upes ar to baseiniem ir nozīmīgākās nārstošanas vietas.

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Lasiet arī