No janvāra palielinās darba samaksu veselības aprūpē strādājošajiem

Sabiedrība
LETA 14:13, 19.12.2023 1

Valdība otrdien pieņēma Ministru kabineta noteikumus par zemāko mēnešalgu ārstniecības personām, lai īstenotu darba samaksas paaugstināšanu veselības aprūpē strādājošajiem, kam kopumā tiks novirzīti 71,33 miljoni eiro 2024.gadā un turpmāk ik gadu.

 
Foto: LETA

Zemākā mēnešalgas likme tiek palielināta veselības aprūpes jomā nodarbinātajiem, tai skaitā ārstniecības personām slimnīcās, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, Valsts asinsdonoru centrā, Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā nodarbinātajiem un ārstniecības personām vēl citās iestādēs, kas sniedz valsts apmaksātos pakalpojumus.

Ārstniecības personām zemāko atalgojumu nosaka Ministru kabineta noteikumi par zemāko mēnešalgu un speciālo piemaksu veselības aprūpes jomā nodarbinātajiem. Tādējādi, piemēram, sertificētiem ārstiem un funkcionāliem speciālistiem zemākā mēnešalga par likmi no 2024.gada 1.janvāra būs 1 813 eiro, kas ir pieaugums par 10,6% jeb 174 eiro; sertificētām māsām, ārstu palīgiem no jaunā gada 1 189 eiro, kas ir pieaugums par 6,5% jeb 73 eiro; ārstniecības atbalsta personām zemākā mēnešalga palielināsies par 6,9% jeb 56 eiro.

Nozarē kopumā ir sešas amatu kategorijas.

Lai risinātu veselības aprūpes cilvēkresursu trūkumu, viens no svarīgākajiem faktoriem ir darba samaksas palielinājums veselības nozarē strādājošajiem, kas ir nemainīga VM prioritāte, uzsver ministrijā.

Jau ziņots, ka 2024.gada veselības nozares kopējais budžets būs 1,88 miljardi eiro. Nākamajā gadā veselības nozarei papildu piešķirs 275 miljonus eiro, kas dos iespēju palielināt mediķu atalgojumu, uzlabot veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti un pieejamību, paplašināt kompensējamo zāļu sarakstu un īstenot citas iniciatīvas, lai ieguvumus un uzlabojumus justu ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vieta, kur mīt cerība: Latvijā atklāta vasaras nometne īpašiem bērniem (+VIDEO)

Pirmās 13 ģimenes, kas saskārās ar vēža diagnozēm, uzzināja, kur varētu saņemt palīdzību.

Sabiedrība Valsts austrumu daļā vietām gaidāms stiprs lietus

Ceturtdien Vidzemē, Latgalē un Sēlijā būs pārsvarā apmācies laiks, daudzviet līs, vietām gaidāms stiprs lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Vidējā braukšanas ātruma radaru skaitu Latvijā plānots palielināt trīs reizes

Vidējā braukšanas ātruma radaru skaitu Latvijā plānots palielināt vismaz trīs reizes, trešdien preses konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Sabiedrība Rīgā sākta Lielās ģildes nama pārbūve

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) vadībā SIA "Rere meistari" sākusi Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mājvietas Lielās ģildes nama Amatu ielā, Rīgā, pārbūvi, kuras izmaksas sasniegs 14,5 miljonus eiro.

Lasiet arī

Ekonomika Arodbiedrības rosina noteikt minimālo algu 50% apmērā no vidējās mēneša algas

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) rosina noteikt minimālo algu 50% apmērā no vidējās mēneša algas valstī.

Sabiedrība Perevoščikovs pērn nopelnījis 43 387 eiro

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs pagājušajā gadā algā nopelnījis 43 387 eiro, kas ir par apmēram 17,28% mazāk nekā 2022.gadā, kad viņš saņēma 52 452 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība RTU rektora ienākumi pērn sasnieguši teju 170 000 eiro

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektora Tāļa Juhnas ienākumi pērn sasnieguši 168 551 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Kriminālziņas Bijušais Vienotības biroja vadītājs partijai pārmet aplokšņu algu maksāšanu

Bijušais partijas "Vienotība" biroja darbinieks Normunds Orleāns vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, apgalvojot, ka politiskais spēks viņam un vēl vismaz desmit biroja darbiniekiem maksājis tā sauktās aplokšņu algas, vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".