Pirmreizējā reģistrācija 11 mēnešos veikta par 1,2% vairāk vieglo automašīnu

Sabiedrība
LETA 08:25, 13.12.2023 0

Latvijā pirmreizējā reģistrācija šogad 11 mēnešos veikta 57 532 vieglajām automašīnām, kas ir par 1,2% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apkopotā informācija.

 
Foto: LETA

Tāpat šogad 11 mēnešos reģistrētas 9434 kravas automašīnas, kas ir par 1,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, 286 autobusi, kas ir par 22,9% mazāk, kā arī 4424 motocikli un tricikli, kas ir par 3,3% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Latvijā šogad 11 mēnešos pirmreizējā reģistrācija veikta arī 1465 mopēdiem, kas ir par 14,4% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, un 430 kvadricikliem, kas ir par 10,5% vairāk. Tāpat pirmreizējā reģistrācija veikta 8430 piekabēm un puspiekabēm, kas ir par 10,4% mazāk nekā gadu iepriekš.

Tādējādi 2023.gada 11 mēnešos Latvijā kopumā pirmo reizi reģistrēts 82 001 transportlīdzeklis, kas ir par 0,4% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Pērn kopumā Latvijā pirmo reizi tika reģistrēti 88 073 transportlīdzekļi, kas bija par 4% mazāk nekā 2021.gadā, tostarp pirmo reizi tika reģistrētas 61 072 vieglās automašīnas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Kriminālziņas BTA: Zagļus interesē jauni korejiešu krosoveri un prestižu Eiropas zīmolu auto

Vairākas desmitgades par papildu aizsardzību pret automašīnu zagļiem bija jādomā "BMW", "Audi" un "Mercedes-Benz" īpašniekiem, bet tagad iezīmējas jauna tendence - zagļi iecienījuši Dienvidkorejas zīmolu "Hyundai" un "Kia" krosoverus, un jo īpaši tos interesē līdz trīs gadiem vecas automašīnas.

Ekonomika Volvo mūsu valstī izrādījās «līderis» viltotu nobraukumu ziņā (+VIDEO)

Pārbaude pirms iegādes ir obligāta jebkuram lietotam auto.

Ekonomika Eksperts prognozē lielu lomu ūdeņradim Latvijas transportā (+VIDEO)

Problēma ir tā, ka ir nepieciešami ļoti specifiski uzglabāšanas apstākļi

Ekonomika Mūsu valstī finansējums auto iegādei ir ierobežots, tirgus ir mazākais (+VIDEO)

Latvija nav sasniegusi 2007. gada pārdošanas līmeni, kas jau noticis Lietuvā un Igaunijā.