• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


BTA: Zagļus interesē jauni korejiešu krosoveri un prestižu Eiropas zīmolu auto

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 17:34, 02.03.2024


Vairākas desmitgades par papildu aizsardzību pret automašīnu zagļiem bija jādomā "BMW", "Audi" un "Mercedes-Benz" īpašniekiem, bet tagad iezīmējas jauna tendence - zagļi iecienījuši Dienvidkorejas zīmolu "Hyundai" un "Kia" krosoverus, un jo īpaši tos interesē līdz trīs gadiem vecas automašīnas.



Pēdējos trīs gados BTA visvairāk atlīdzības pieteikumu no KASKO polises klientiem saņēmusi par "Hyundai" markas automašīnu nozagšanu. Zagļu iecienītākie auto ir vieglā pasažieru un apvidus auto jeb tā dēvētie krosoveri - "Santa Fe", "Tucson" un "Kona", un tos īpaši interesē pēc iespējas jaunāki auto. Gandrīz visi nozagtie "Hyundai" nav vecāki par trīs gadiem.

Īpaši aktīvi noziedznieki dienvidkorejiešu auto "medīja" 2022.gadā, kad tie naktīs tika aizbraukti no pagalmiem un stāvvietām ielu malā par spīti drošības sistēmām un mobilajās lietotnēs redzamajai informācijai par auto iedarbināšanu. Pērn noziedzīgajā pasaulē pieprasījums pēc šādiem auto saruka, tomēr Tālajos austrumos ražotu spēkratu saimniekiem joprojām ir pamats uztraukumam, informē BTA pārstāvji.

Savukārt četru līdz 10 gadu veco auto grupā BTA klientiem visbiežāk nozagti "Mercedes Benz" markas auto, pat mikroautobusi "Sprinter".

BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš norāda, ka modrību nevajadzētu zaudēt arī "BMW", "Volvo" un "Volkswagen" automašīnu īpašniekiem. Lai gan paši šo zīmolu transporta līdzekļi tiek nozagti retāk nekā iepriekšējās desmitgadēs, tie joprojām bieži tiek apzagti. Jo īpaši augsts risks no rīta ieraudzīt automašīnu bez lukturiem, spoguļiem, stūres vai kādas citas detaļas ir piecus līdz 15 gadus vecu modeļu īpašniekiem.

Vēl viena zīmīga tendence, kas īpaši pieņēmās spēkā 2022.gadā, ir automašīnu atslēgu zādzība, informē BTA pārstāvji. Šādi gadījumi konstatēti pat divreiz biežāk nekā pašu transporta līdzekļu aizdzīšana. Atslēgtas lielākoties tiek zagtas jauniem spēkratiem. Divās trešdaļās no visiem gadījumiem bez atslēgas palikušas līdz septiņiem gadiem vecas automašīnas. Visbiežāk tās pārstāv "Toyota", "Volkswagen", "Volvo", "Audi" un "Mercedes Benz" markas.

Jau vēstīts, ka BTA peļņa 2023.gada pirmajā pusgadā bija 2,878 miljoni eiro, kas ir 4,2 reizes mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā. Kompānija reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 51 609 400 eiro.

BTA strādā Latvijā, kā arī tai ir filiāles Lietuvā un Igaunijā. Kompānijas vienīgais akcionārs ir "Vienna Insurance Group".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Lasiet arī

Ekonomika Eksperts prognozē lielu lomu ūdeņradim Latvijas transportā (+VIDEO)

Problēma ir tā, ka ir nepieciešami ļoti specifiski uzglabāšanas apstākļi

Ekonomika Mūsu valstī finansējums auto iegādei ir ierobežots, tirgus ir mazākais (+VIDEO)

Latvija nav sasniegusi 2007. gada pārdošanas līmeni, kas jau noticis Lietuvā un Igaunijā.

Ekonomika Auto asociācija: Latvijas auto tirgus pērn bijis mazākais Baltijas valstīs

Latvijā no 2023.gada janvāra līdz 2023.gada novembrim kopējais reģistrētais jauno automašīnu skaits bija 17 895, kas, salīdzinot ar jauno vieglo automobiļu reģistrāciju starp Baltijas valstīm, ir vismazākais rādītājs, aģentūrai LETA pavēstīja Auto asociācijā.

Sabiedrība Neaizmirstiet: no ceturtdienas ieejas maksa Jūrmalā palielinās (+VIDEO)

Caurlaide konkrētam transportlīdzeklim tiek reģistrēta pēc pieteikuma apstiprināšanas.