Latvijā ierobežo piekļuvi piecām tīmekļa vietnēm ar Krievijas propagandas saturu

Sabiedrība
LETA 09:32, 13.12.2023 0

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir nolēmusi ierobežot piekļuvi Latvijā piecām tīmekļa vietnēm, kurās izplatīts Krievijas propagandas saturs.

 
Foto: Youtube

Kā liecina padomes publicētais paziņojums, NEPLP tajā atsaucas uz Eiropas Savienības Padomes paziņojumu par ierobežojošu pasākumu pieņemšanu sankciju ietvaros pret "RT Balkan", "Oriental Review", "Tsargrad", "New Eastern Outlook" un "Katehon", attiecīgi Latvijā nolemts slēgt pieeju ar šiem kanāliem saistītajām tīmekļa vietnēm "lat.rt.rs", "rt.rs", "m-by.tsargrad.tv", "journal-neo.org" un "katehon.com" un to dublējošām spoguļlapām.

Sankcijas pret Krievijas kanāliem ir daļa no ierobežojošiem pasākumiem saistībā ar Krievijas darbībām, kas destabilizē situāciju Ukrainā. NEPLP atzīmē, ka nacionālo sankciju likums nosaka, ka Eiropas Savienības regulās noteiktās sankcijas ir saistošas un tieši piemērojamas Latvijā, tāpēc arī tai bijis jāreaģē uz sankciju papildinājumiem.

NEPLP lēmumu var pārsūdzēt, bet tas neaptur lēmuma darbību. Lēmumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ar Mātes dienas svinībām Rīgā sākas ģimenes mēneša pasākumi

Šodien ar Mātes dienas svinībām Rīgā sāksies ģimenes mēneša pasākumi, kas ilgs līdz 2.jūnijam.

Sabiedrība Svētdien gaidāms saulains laiks, gaiss iesils līdz +16 grādiem

Dienā gaidāms saulains laiks, pēcpusdienā vietām debesis aizklās mākoņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Sabiedrība Latvijā cer iespējami drīzāk sagaidīt bāzes pensiju ieviešanu

Seniori cer, ka lēmums par bāzes pensiju ieviešanu uz politiskās dienaskārtības galda nonāks pēc iespējas tuvākā nākotnē, sacīja biedrība "Latvija senioru kopienu apvienība" (LSKA).

Sabiedrība Kā atgūties no azartspēļu atkarības: Liepājas pieredze (+VIDEO)

Piedalīties seminārā bija aicināti Kurzemes reģiona pašvaldību sociālo dienestu darbinieki, skolu sociālie pedagogi un citi pašvaldību iestāžu speciālisti.

Lasiet arī

Sabiedrība «Yandex» tiesājas ar NEPLP par darbības ierobežošanu Latvijā

Administratīvā apgabaltiesa rakstveida procesā šodien skatīs SIA "Yandex" pieteikumu atcelt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu, ar kuru tika ierobežota tīmekļa vietnes "yandex.ru" pieejamība Latvijā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Sabiedrība NEPLP rosina saglabāt iespēju turpināt satura krievu valodā monitoringu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Saeimas deputātu iesniegtajos grozījumos Darba likumā rosina saglabāt iespēju turpināt satura krievu valodā monitoringu Latvijas informatīvās telpas aizsargāšanai.

Sabiedrība Tiesa atceļ NEPLP piemēroto sodu «Aizliegtajam paņēmienam»

Rīgas apgabaltiesa ir atcēlusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sodu Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Aizliegtais paņēmiens" par pausto informāciju saistībā ar vakcīnu pret Covid-19 efektivitāti, informē LTV.

Sabiedrība NEPLP liedzis pieeju visām ar Yandex saistītajām vietnēm Latvijā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) liegusi pieeju visām ar "Yandex" saistītajām vietnēm Latvijā, tā tviterī paziņojis NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.