Daugavpils pašvaldībai piešķirti 17 miljoni eiro industriālā parka izveidei

Sabiedrība
LETA 15:33, 07.12.2023 0

Šonedēļ saņemts Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) lēmums par Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējuma piešķiršanu Daugavpils pilsētas pašvaldībai Austrumlatvijas viedo tehnoloģiju un pētniecības centra (ALTOP) Industriālā parka izveidei.

 
Foto: LETA

Kā ziņo pašvaldība, tas nozīmē, ka pāris gadu laikā Daugavpils tuvumā tiks izbūvēts viens no Latvijā lielākajiem modernajiem industriālajiem parkiem, kas būs orientēts uz viedo tehnoloģiju attīstību, pauž pašvaldībā.

Piešķiramais Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējuma apmērs ir nedaudz vairāk kā 17 miljoni eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Pilsētai šobrīd tiek piešķirta vēsturiski rekordliela summa, lai pašvaldība varētu realizēt industriālā parka projektu, respektīvi, būvēt jaunas ražotnes uzņēmējiem un veidot jaunas darba vietas, uzsver Daugavpils pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Tas praktiski iezīmē jaunā pilsētveidojošā industriālā parka izveidi. Darbs pie tā ir noticis vairākus gadus, un šodien tas ir realizējies ar ļoti skaidru signālu, ka vienīgais jaunais industriālais parks Latgalē būs tieši Daugavpilī, uzsver Elksniņš. Tas pāršķirot absolūti jaunu lappusi pilsētas attīstības vēsturē un paverot jaunus attīstības virzienus.

Austrumlatvijas viedo tehnoloģiju un pētniecības centra Industriālo parku (ALTOP) ir paredzēts izveidot Daugavpils pašvaldībai piederošajā teritorijā Augšdaugavas novada Locikos sadarbībā ar Augšdaugavas novada pašvaldību un SIA "Naujenes pakalpojumu serviss".

Projekta gaitā izbūvēs ražošanas ēkas un inženierkomunikācijas, kā arī labiekārtos piegulošās teritorijas Tāpat pārūvēs Augšdaugavas novada pašvaldības ceļu Lociki-Lidlauks un Lidostas ielu.

Ir izsludināta apspriede ar piegādātājiem un vēlāk tiks izsludināts atklāts konkurss industriālā parka būvniecībai. Tas jāizveido līdz 2025.gada 31.decembrim.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Sabiedrība Īrniekiem paredz iespēju šīs telpas iegūt īpašumā

Virkne pašvaldības izīrēto dzīvokļu īrnieki šos dzīvokļus īrē pat 20 gadus un šajā laikā ir seguši ne tikai konkrētās dzīvojamās mājas uzturēšanas izmaksas, bet no saviem līdzekļiem veikuši arī ieguldījumus šo dzīvokļu tehniskā un vizuālā stāvokļa uzlabošanai.

Lasiet arī

Ekonomika Rūpniecības produkcijas izlaide 11 mēnešos Latvijā samazinājusies par 5,1%

Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide pērn 11 mēnešos, pēc kalendāri koriģētajiem datiem, salīdzināmās cenās samazinājusies par 5,1% salīdzinājumā ar 2022.gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Ekonomika Ventspilī izbūvēs zaļā ūdeņraža rūpnīcu

Ventspils brīvostas pārvalde parakstījusi līgumu ar SIA "PurpleGreen Energy C", lai sāktu izpētes darbus zaļā ūdeņraža rūpnīcas būvniecībai Ventspilī.

Ekonomika Liepāja saņēma jaunu ražotni, jau pieteikušies ap 100 darba pretendentu (+VIDEO)

"Tas ir nozīmīgs solis ceļā uz 100% Eiropas piegādes ķēdi", - pauž zviedru saimnieki.

Ekonomika Latvijā astoņos mēnešos saražots par 17,6% mazāk alkoholisko dzērienu

Astoņos mēnešos Latvijā saražoti 34,013 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu, un, salīdzinot ar 2022.gada astoņiem mēnešiem, šogad astoņos mēnešos saražots par 17,6% mazāk alkoholisko dzērienu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.