• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dobelē atklāta sendvičpaneļu ražošana (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:32, 04.06.2024


Ražotnes kapacitāte ir 2 miljoni m2 produkcijas, kuru uzņēmums plāno sasniegt jau tuvāko gadu laikā.


Jaunā ražotne uzlabos kopējo Latvijas būvniecības vides kvalitāti.

Sendvičpaneļi ir viegli pielāgojumi individuālām vajadzībām un objektu prasībām, ar dažādiem siltumizolācijas starpslāņiem, to biezumiem, paneļu platumiem un garumiem, kas nodrošina augstu produktu funkcionalitāti, īsu ražošanas un piegādes termiņu. Turpmāk tie tiks ražoti ar jauniem profilējumu veidiem, kādi vēl Baltijas tirgū nav pieejami.

"Eksportspējīgi un efektīvi uzņēmumi, kuri vienlaikus domā par jauniem, inovatīviem produktiem, ir Latvijas ekonomikas un labklājības dzinējspēks un pamats. Tāpēc es priecājos kopā ar uzņēmuma darbiniekiem un vadību par iespēju atklāt šo ražotni un būtiski palielināt ražošanas apjomus un daudzveidību," - jaunās ražotnes atklāšanu komentē Ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Šis ir nozīmīgs solis ekonomikas attīstībā, jo ļaus šogad divkāršot eksporta tirgiem nepieciešamo produkcijas daudzumu un saražot 1 miljonu m2 dažādu tipu sendvičpaneļu. Ražotnes kapacitāte ir 2 miljoni m2 produkcijas, kuru uzņēmums plāno sasniegt jau tuvāko gadu laikā.

Jaunās ražotnes būvniecībā un aprīkojumā investēti 13 miljoni eiro, no kuriem daļa ir pašu investīcijas, bet daļa Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums. Ražotnes būvniecības process ilga divus gadus. Jau šobrīd 75% uzņēmuma saražotā produkcija tiek eksportēta uz Ziemeļeiropas tirgiem, kur tā ir pieprasīta, pateicoties ražošanas procesā ieviestajiem ilgtspējas kritērijiem.

Jaunā ražotne atrodas līdzās jau esošajai ražotnei Dobelē un nodrošinās iespēju ražošanu veikt vairākās darba maiņās, kā arī attīstīt jaunu produktu piedāvājumu. Jaunā ražotne ir radījusi arī 30 jaunas darba vietas novadā. Atklātajā ražotnē, līdzās jau ierastajiem sendvičpanieļiem, uzņēmums ražos jauna tipa produkciju - renovācijas paneļus, kuri paredzēti esošu ēku renovēšanai, un eko paneļus - kuru ražošanā izmantoti otrreiz pārstrādāti materiāli.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Sabiedrība Daugavpils pašvaldībai piešķirti 17 miljoni eiro industriālā parka izveidei

Šonedēļ saņemts Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) lēmums par Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējuma piešķiršanu Daugavpils pilsētas pašvaldībai Austrumlatvijas viedo tehnoloģiju un pētniecības centra (ALTOP) Industriālā parka izveidei.

Ekonomika Ventspilī izbūvēs zaļā ūdeņraža rūpnīcu

Ventspils brīvostas pārvalde parakstījusi līgumu ar SIA "PurpleGreen Energy C", lai sāktu izpētes darbus zaļā ūdeņraža rūpnīcas būvniecībai Ventspilī.

Ekonomika Liepāja saņēma jaunu ražotni, jau pieteikušies ap 100 darba pretendentu (+VIDEO)

"Tas ir nozīmīgs solis ceļā uz 100% Eiropas piegādes ķēdi", - pauž zviedru saimnieki.

Ekonomika Latvijā astoņos mēnešos saražots par 17,6% mazāk alkoholisko dzērienu

Astoņos mēnešos Latvijā saražoti 34,013 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu, un, salīdzinot ar 2022.gada astoņiem mēnešiem, šogad astoņos mēnešos saražots par 17,6% mazāk alkoholisko dzērienu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.