• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā pārspēti vēl trīs aukstuma rekordi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 06:32, 27.11.2023


Svētdienas vakarā Rucavā un Staļģenē tika pārspēts 26.novembra aukstuma rekords, savukārt naktī uz pirmdienu Saldū labots 27.novembra minimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.


Foto: LETA

Gaisa temperatūra Rucavā pazeminājās līdz -10,8 grādiem, savukārt Staļģenē, kur izvietota novērojumu stacija "Jelgava", tā noslīdēja līdz -14,7 grādiem.

Pirmdien līdz plkst.5 zemākā gaisa temperatūra Saldū bija -13,2 grādi. Vēl lielāks sals reģistrēts Stendē, kur četros naktī termometrs rādīja -14,5 grādus, bet 27.novembra aukstuma rekords šajā novērojumu stacijā ir -15 grādi 1989.gadā.

Valsts lielākajā daļā pirmdienas rītā ir apmākušās debesis un termometri rāda -5..-8 grādus, rietumu novados mākoņu ir mazāk un gaisa temperatūra vietām ir zemāka par -10 grādiem, bet dažviet Ziemeļkurzemes piekrastē tā ir -2..-3 grādi.

Vietām mazliet snieg. Dziļākais sniegs novērojumu stacijās ir 15 centimetri Kalnciemā, 17 centimetri Līvānu novadā, kā arī 18 centimetri Dagdā un Krāslavas novada Piedrujā.

Pūš lēns vējš, Latgalē - arī mērens ziemeļvējš.

Rīgā apmācies rīts, pūš viegls ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra -6..-7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -6,8 grādiem Rūjienā līdz -0,8 grādiem Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.novembrī bija +22 grādi Spānijā un +25 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -31..-32 grādi Somijā un Krievijas ziemeļos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos

Šodien, 4.maijā un 6.maijā, būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Sabiedrība No šodienas samazinās siltumenerģijas tarifi vairākās apdzīvotās vietās

No šodienas samazinās siltumenerģijas tarifi 11 komersantiem vairākās apdzīvotās vietās, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

Sabiedrība Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Sabiedrība Rīgā ieviestas izmaiņas 30., 37., 41. un 54. autobusa maršruta kustībā (karte)

Turpinoties tramvaja sliežu, apakšzemes komunikāciju, kā arī citiem infrastruktūras pārbūves darbiem, no šodienas ieviestas izmaiņas 30., 37., 41. un 54. autobusa maršruta kustībā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Lasiet arī

Veselība Pacients bija uz nāves robežas: Rīgas ārstu ziemas rūpes (+VIDEO)

"Mūsu klīnikas ikdienas darbā bieži sastopamies ar hipotermijas pacientiem".

Sabiedrība Decembrī tika reģistrēti divi maksimālās gaisa temperatūras rekordi

Līdz šim decembrī gaisa temperatūra svārstījusies tie ievērojami zem, te nedaudz virs normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs sinoptiķu apkopotā informācija.

Sabiedrība Rīgā plāno piespiedu pasākumus efektīvākai cīņai pret ledu uz jumtiem

Rīgā varētu tikt ieviesti piespiedu pasākumi efektīvākai cīņai pret ledu uz jumtiem, kas atkušņu laikā apdraud iedzīvotājus, šorīt LTV "Rīta panorāmā" pieļāva Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Veselība Parūpējies par sevi uz slidenām ielām: ergoterapeita padomi (+VIDEO)

Pajautā sev divreiz, vai tieši šodien jādodas ārpus mājas jeb ieplānotos darījumus.