• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Policija pabeigusi izmeklēt četras lietas par seksuālu vardarbību pret bērniem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:39, 31.10.2023


Valsts policija Kurzemē oktobrī prokuratūrai nosūtījusi četras krimināllietas, kurās virkne personu, tostarp cietušo radinieki, tiek turēti aizdomās par seksuālu vardarbību pret bērniem.


Foto: Valsts policija

Šā gada sākumā policijā saņemta informācija par iespējamu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu meiteni no viņas tēva puses. Policijā noskaidrots, ka vīrietis ar mazgadīgo meitu veica seksuāla rakstura darbības "nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar meitu, izmantojot viņas bezpalīdzības stāvokli vecuma dēļ, izmantojot uzticību un autoritāti".

Turpinot izmeklēšanu kriminālprocesā, policija guvusi arī pierādījumus tam, ka pret vīrieša mazgadīgo dēlu veikta fiziska vardarbība.

Citā kriminālprocesā kāds vīrietis tiek turēts aizdomās par ilgstoši veiktām seksuāla rakstura darbībām pret savas dzīvesbiedres meitu. Pret vīrieti sākts kriminālprocess par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo.

Trešajā no lietām divas nepilngadīgas personas tiek turētas aizdomās 13 epizodēs, kad tās veikušas seksuālu vardarbību pret divām mazgadīgām personām, kuras nav sasniegušas 14 gadu vecumu. Vardarbība veikta ilgākā laika periodā un personas bija savstarpēji pazīstamas.

Tāpat izmeklēšana pabeigta kriminālprocesā pret kādu pilngadīgu jaunieti, kurš tikšanās laikā izvarojis nepilngadīgu jaunieti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā izstrādās un ieviesīs atbalsta instrumentus vardarbības novēršanai

Labklājības ministrija (LM) izstrādās un ieviesīs atbalsta instrumentus ģimenes funkcionalitātes stiprināšanai, lai novērstu un mazinātu vardarbību pret bērniem ģimenē un ārpusģimenes aprūpē, kā arī vardarbību ģimenē pret pilngadīgām personām, paredz valdības otrdien apstiprinātie noteikumi.

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt policistu par nepamatotu vardarbību pret aizturēto

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosina prokuratūru apsūdzēt kādu Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieku par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, pielietojot vardarbību.

Sports Pieciem Kanādas hokejistiem uzrādīs apsūdzības par seksuālu vardarbību

Pieciem Kanādas hokejistiem, kuri pārstāvēja Kanādas valstsvienību 2018.gada pasaules junioru čempionātā, tiks uzrādītas apsūdzības seksuālās vardarbības lietā par notikušo 2018.gada pasaules čempionāta laikā.

Kriminālziņas No noziedzīgiem nodarījumiem Latvijā vidēji gadā cieš 523 bērni

Valdība šodien pieņēma zināšanai Labklājības ministrijas (LM) izstrādāto ziņojumu par bērnu stāvokli valstī 2021. un 2022.gadā.