• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apgabaltiesa noraida Lemberga prasību par kompensācijas piedziņu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:17, 31.10.2023


Administratīvā apgabaltiesa 30.oktobrī noraidījusi koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga prasību pret valsti par 100 000 eiro piedziņu no valsts par kaitējumu veselībai, kāds, pēc viņa domām, nodarīts viņam atrodoties cietumā.


Foto: LETA

Apgabaltiesas spriedumu var pārsūdzēt Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā viena mēneša laikā no sprieduma sastādīšanas dienas, iesniedzot kasācijas sūdzību Administratīvajā apgabaltiesā.

Iepriekš Lembergs pārsūdzēja Administratīvās rajona tiesas spriedumu, ar kuru Lemberga prasība arī tika noraidīta.

Iepriekš pirmās instances tiesa konstatēja, ka Lembergam Rīgas Centrālcietumā esot tikusi nodrošināta balsta vakcinācija pret Covid-19 "ar atbilstošu balsta vakcīnu", kuru ražojis uzņēmums "Janssen". Lembergs no šīs vakcīnas pats atteicies, tādējādi tiesa secināja, ka "atbilstošs medicīniskās palīdzības minimums" viņam esot bijis nodrošināts.

Savukārt vērtējot konkrētus Rīgas Centrālcietumā īstenotos epidemioloģiskās drošības pasākumus, tiesa secināja, ka tie bijuši samērīgi ar konkrētajā laika posmā esošajiem Covid-19 izplatīšanās riskiem. Līdz ar to tiesa nekonstatēja Rīgas Centrālcietuma administrācijas rīcības prettiesiskumu arī šajos jautājumos.

Jau vēstīts, ka Lembergs pieteikumā prasa atzīt par prettiesisku Rīgas Centrālcietuma administrācijas rīcību, atlīdzināt mantisko kaitējumu un rakstveidā publiski atvainoties. Lembergs tiesā vērsās par cietumā pavadīto laiku pēc tam, kad Rīgas apgabaltiesa kā pirmā tiesu instance 2021.gada 22.februārī viņam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu. Lembergu pēc sprieduma nolasīšanas apcietināja tiesas zālē.

Lembergs skaidroja, ka tiesā par kaitējumu veselībai vērsies, jo cietumā viņam nav sniegta medicīniskā palīdzība un aprūpe. Ilgstoši, pat pēc daudzkārtējiem rakstiskiem lūgumiem un paustās gatavības apmaksu par procedūru veikt no privātiem līdzekļiem, viņam neesot nodrošināta balstvakcinācija pret Covid-19, kā rezultātā Lembergs decembrī saslimis ar Covid-19 un viņam bojāta trešdaļa plaušu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Viltus zvanītājam par it kā ievietotu spridzekli Origo būs jāsēž cietumā

Rīgas pilsētas tiesa šonedēļ piespriedusi brīvības atņemšanu uz pieciem mēnešiem kādam vīrietim par viltus zvana veikšanu par it kā ievietotu spridzekli tirdzniecības centrā "Origo", aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

Pasaule ECT: pāreja uz izglītību latviešu valodā nepārkāpj cilvēktiesību konvenciju

Latvijā veiktā pāreja uz izglītības iegūšanu tikai valsts valodā nepārkāpj Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvenciju un nediskriminē krievus, secinājusi Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT), skatot lietu "Djeri un citi pret Latviju".

Kriminālziņas Prokremliskajai aktīvistei par Putina slavēšanu piespriež trīs gadus cietumā

Rīgas pilsētas tiesa trešdien piespriedusi trīs gadus cietumā prokremliskajai aktīvistei Jeļenai Kreilei, kura vairākas reizes savas dzīvesvietas logos izvietojusi Krievijas simboliku un citus karu slavinošus simbolus.

Kriminālziņas Tet būs jāmaksā 1,2 miljonu eiro sods par datu regulas pārkāpumiem

Rīgas apgabaltiesa atstājusi spēkā Datu valsts inspekcijas (DVI) lēmumu par 1,2 miljonu eiro soda piemērošanu valstij daļēji piederošajam uzņēmumam SIA "Tet", noskaidroja aģentūra LETA.