• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apturēta Meroni pārvaldītā Latvijas naftas tranzīta saimnieciskā darbība

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 20:06, 02.07.2024


Apturēta Šveices advokāta Rūdolfa Meroni kontrolētā uzņēmuma AS "Latvijas naftas tranzīts" saimnieciskā darbība, liecina informācija "Firmas.lv".



Kompānijas darbība apturēta pirmdien, 1.jūlijā, ņemot vērā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) 2024.gada 19.jūnija lēmumu.

1.jūlijā "Latvijas naftas tranzītam" arī reģistrēts VID aizliegums reorganizācijai un akcionāru maiņai.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "de facto" 2023.gada martā vēstīja, ka ar "Latvijas naftas tranzītu" esot saistīta advokāta Jāņa Zelmeņa krāpšanas lieta. LTV norādīja, ka krāpšanas lietas apmērs esot gandrīz 18 miljoni eiro.

Aģentūra LETA tiesā noskaidroja, ka krimināllietu, kurā Zelmenis apsūdzēts par krāpšanu lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, Rīgas pilsētas tiesā plāno turpināt skatīt šī gada 30.augustā plkst.11.

Kā 2023.gada martā ziņoja "de facto", par 2018.gada notikumiem "Latvijas naftas tranzītā" apsūdzība ir celta ne tikai Zelmenim, bet arī viņa senajam paziņam Endrū Beikeram. Lietas būtība - dažādu manipulāciju ar dokumentiem rezultātā Jaunzēlandes kompānijai "Global Oil Services Limited" ("Global Oil Services") piederošo "Latvijas naftas tranzīta" akciju nonākšana Beikera pārstāvētās Lihtenšteinas firmas "Griffin Trust AG" ("Griffin") īpašumā. Prokuratūras ieskatā tas noticis prettiesiski, ļaunprātīgi izmantojot uzticību un ar viltu, proti, notikusi krāpšana, kā rezultātā Jaunzēlandes kompānijai nodarīti 17,97 miljonu eiro zaudējumi.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Latvijas naftas tranzīts" reģistrēts 1995.gadā, un tā pamatkapitāls 104,743 miljoni eiro. Uzņēmumā kā patiesie labuma guvēji norādīti advokāts Meroni un Austrijas pilsone Ursula Haranda.

2022.gadā kompānija ieņēmumus no pamatdarbības neguva un strādāja ar 4,175 miljonu eiro peļņu. Finanšu dati par 2023.gadu nav publicēti.

Savukārt "Lursoft" informācija liecina, ka "Latvijas naftas tranzīts" akcionāri ir AS "Ventbunkers" (66,9%), Jaunzēlandē reģistrētais "Global Oil Services Limited" (17,2%), SIA "Ventrans Rīga" (11,5%), "Escalada Holdings Ltd" (3,8%) un "Somers Business Limited" (0,6%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Šogad Latvijā graudaugu raža varētu būt lielāka nekā pērn

Šogad Latvijā graudaugu raža varētu būt lielāka nekā pērn, prognozē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Ekonomika FM: tirdzniecības konfidences rādītāju pasliktinājums nav būtisks (+VIDEO)

Tomēr augstais cenu līmenis straujās inflācijas dēļ iepriekšējos divos gados neļauj strauji kāpināt patēriņu.

Ekonomika «Coface» šogad Latvijā sagaida IKP pieaugumu par 1,8%

Risku pārvaldības kompānija "Coface" šogad Latvijā un Lietuvā sagaida iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu par 1,8%, savukārt Igaunijai otro gadu pēc kārtas tiek prognozēta recesija, sagaidot IKP kritumu par 0,2%, informē "Coface" pārstāvji, atsaucoties uz "Coface" ekspertu novērtējumu jaunākajā risku barometra pētījumā.

Ekonomika Aktīvākie reģioni mājokļu tirgū šogad varētu būt Pierīga, Liepāja un Jelgava

Ja Eiropas Centrālā banka (ECB) šogad turpinās samazināt procentu likmes, darījumu skaits ar nekustamajiem īpašumiem reģionos, visticamāk, pieaugs, un aktīvākie mājokļu tirgi šogad varētu būt Pierīgā, Liepājā un Jelgavā, informē bankas "Citadele" privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks.

Lasiet arī

Ekonomika Naftas noplūde no Būtiņģes termināļa Latvijai nodarījusi 9000 eiro zaudējumus

Šā gada februārī notikusī noplūde no Būtiņģes naftas termināļa Latvijas videi nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 9000 eiro apmērā, liecina Valsts vides dienesta (VVD) veiktie aprēķini.

Ekonomika Naftas cenas pieaug pēc saspīlējuma Sarkanajā jūrā

Akciju cenas pasaules biržās piektdien mainījās dažādos virzienos, bet naftas cenas pieauga pēc ASV un Lielbritānijas triecieniem Jemenas hutiešu nemierniekiem, kas pastiprināja saspīlējumu Sarkanajā jūrā.

Ekonomika «Lukoil» apsver iespēju pārdot Bulgārijas naftas pārstrādes rūpnīcu

Krievijas naftas uzņēmums "Lukoil" otrdien paziņoja, ka apsver iespēju pārdot naftas pārstrādes rūpnīcu Bulgārijā, ņemot vērā valdības ieceri pārtraukt Krievijas jēlnaftas importu.

Ekonomika Aizdomās par Krievijas naftas sankciju pārkāpšanu ASV pārbauda 100 kuģus

SV Finanšu ministrija nosūtījusi informācijas pieprasījumus kuģniecībām par 100 kuģiem, kas tiek turēti aizdomās par naftas tirdzniecības jomā Krievijai noteikto sankciju pārkāpšanu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz avotiem valdībā.