• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VDD vērtē Siliņas nomelnošanu Krievijas televīzijā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:13, 29.10.2023


Valsts drošības dienests (VDD) nesāks kriminālprocesu pēc partijas "Jaunā vienotība" (JV) deputātu iesniegumu par "iespējamu prettiesisku iejaukšanos iekšpolitiskajos procesos", nomelnojot tā brīža premjera amata kandidāti Eviku Siliņu (JV).


Foto: LETA

VDD ir noslēdzis pārbaudi par deputātu iesniegumā aprakstītajiem apstākļiem. Pamatojoties uz šo iesniegumu, kriminālprocess nav sākts, apliecināja dienestā.

Vēlāk VDD izplatīja paziņojumu, kurā uzsvēra, ka paralēli dienesta lietvedībā ir arī aktīvs kriminālprocess, kas "sākts saistībā ar Krievijas propagandas mērķiem izmantotā televīzijas kanālā izplatīto dezinformāciju par Ministru prezidenti".

Vienā no Krievijas propagandas TV kanāliem oktobra vidū tika pārraidīts raidījums, kas pilnībā bija veltīts Latvijas premjerei Siliņai un viņas nomelnošanai. Raidījumā tika "atgremoti" pirms tam Latvijā jau izskanējušie izdomājumi par Siliņu, tikai tie tika pasniegti jau kā apgalvojumi, nevis pieļāvumu formā.

Latvijā pēc Siliņas pieteikšanas premjera amatam augustā atsevišķos plašsaziņas līdzekļos un sociālajos tīklos parādījās kritika par viņas līdzšinējās karjeras norisēm, piemēram, Siliņa tika kritizēta saistībā ar valsts austrumu robežas infrastruktūras neuzbūvēšanu laikā, kad viņa strādāja Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres amatā. Paralēli tika izplatīti arī it kā jautājumu formā noformulēti, ar faktiem nepamatoti pieļāvumi par varbūtēji bijušām privātajām attiecībām ar kādu kriminālo autoritāti un kontaktiem ar pieaugušo filmu industriju.

Toreiz Siliņa Latvijas Televīzijā izteicās, ka viņa bijusi gatava tam, ka, kandidējot uz premjera amatu, pret viņu tiks vērsta kritika un konstruktīvai kritikai viņa esot atvērta, taču politiķe neesot bijusi gatava "tik melnai un neskaidras izcelsmes finanšu kampaņai". "Manuprāt, tur bija skaidri redzams, ka tā ir finansēta kampaņa. Mans jautājums ir, kas finansēja šādu kampaņu," pauda politiķe.

Pēc tam JV deputāti vērsās drošības iestādēs "saistībā ar šo potenciālo demokrātiskas valsts drošības apdraudējumu".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī

Kriminālziņas VDD sācis kriminālprocesu par Ždanokas iespējamo sadarbību ar KF specdienestiem

Valsts drošības dienests (VDD) sācis kriminālprocesu pret Eiropas Parlamenta deputāti Tatjanu Ždanoku (LKS) par iespējamo sadarbību ar Krievijas specdienestiem.

Sabiedrība Mežvietu atsevišķos gadījumos mulsina tiesu lēmumi VDD izmeklētajās lietās

Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieku Normundu Mežvietu atsevišķos gadījumos ļoti mulsinot tiesu pieņemtie lēmumi dienesta izmeklētajās lietās.

Sabiedrība 21 cilvēku atzina par neatbilstošu darbam kritiskās infrastruktūras objektos

Aizvadītajā gadā Valsts drošības dienests (VDD) 21 cilvēku atzinis par par neatbilstošu darbam kritiskās infrastruktūras objektos un sniedzis negatīvu atzinumu, liecina VDD pagājušā gada darbības pārskats.

Kriminālziņas Smiltēns aicina VDD vērtēt Daugavpils mēra Elksniņa izteikumus

Saeimas sekretārs un deputāts Edvards Smiltēns (AS) vērsies ar vēstuli pie Valsts drošības dienesta (VDD) vadītāja Normunda Mežvieta, aicinot vērtēt Daugavpils mēra Andreja Elksniņa izteikumus saistībā ar robežas stiprināšanu, informēja "Apvienotajā sarakstā".