• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Viedoklis: Stradiņa slimnīcai varētu iet secen pat 60 miljoni eiro ES naudas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:18, 24.10.2023


Gauso būvdarbu dēļ Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai (PSKUS) varētu iet secen pat ap 60 miljoniem eiro Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma, nevis tikai 46 miljoni eiro, kā iepriekš izskanējis, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pieļāva PSKUS pagaidu padomes loceklis Normunds Staņēvičs, kurš veic arī valdes priekšsēdētāja pienākumus Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS).


Foto: LETA

Staņēvičs ļoti cer, ka Stradiņa slimnīcas neapgūto ES fondu finansējumu izdosies pārdalīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centru būvniecībai, tomēr pagaidām neesot pamata "lolot ilūzijas, ka visa šī nauda šogad tiks apgūta".

PSKUS padomes loceklis uzsvēra, ka šajā gadā faktiski ir palikuši vairs tikai divi pilni mēneši, un slimnīcām, kā arī potenciālajiem partneriem nav kapacitātes tik īsā laikā atbilstoši ES fondu prasībām izlietot tik lielas naudas summas, jo gan iekārtu iegādei, gan būvniecībai ir nepieciešams vairāk laika, turklāt ir sākti arī citi gana ambiciozi projekti, kas arī jāpabeidz laikā.

Staņēvičs apliecināja, ka katru nedēļu tiekas ar PSKUS jaunā korpusa ieilgušo būvdarbu veicēja - būvkompānijas "Velve" - pārstāvjiem, kuri apliecina, ka plāno un apņemas līdz gada beigām ēku "dabūt zem jumta un pabeigt pa perimetru" tā, lai ziemas periodā varētu turpināt ar iekšdarbiem. Tomēr tas, ko Staņēvičs faktiski redz būvlaukumā, neesot nekas pozitīvs - darbi ritot gausi.

Kā ziņots, PSKUS neapgūto ES fondu finansējumu varētu pārdalīt BKUS Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centru būvniecībai, teikts Veselības ministrijas (VM) saskaņošanai iesniegtajā noteikumu projektā.

Šobrīd ir konstatēts, ka PSKUS projektā "Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunās A2 ēkas attīstība" līdz 2023.gada 31.decembrim netiks apgūts plānotais finansējums aptuveni 46,2 miljonu eiro apmērā. Projektā tika plānoti PSKUS A ēkas otrās kārtas būvniecības darbi un medicīnas iekārtu un aprīkojuma iegāde, un kopējās attiecināmās izmaksas ir 140 447 122 eiro, tai skaitā ERAF atbalsta apjoms - 83 678 558 eiro. Līdz ar to pastāv risks nepabeigt visus iecerētos būvdarbus, tādējādi nozare zaudē būtiski ES fondu finansējuma daļu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Veselība Talsos sāk veikt ķirurģiskas operācijas ar unikālu mikroskopu (+VIDEO)

Jaunas iekārtas no Vācijas būtiski atvieglos Latvijas ārstu darbu.

Veselība Latvijas slimnīcas gatavojas ārkārtas situācijai, tām nepieciešami ģeneratori

Šobrīd pieejamās iekārtas ir novecojušas un pilnībā nespēj nodrošināt slimnīcām izvirzītos mērķus, ziņo Finanšu ministrija.

Sabiedrība Valdība saglabās valsts līdzdalību visās universitātes slimnīcās

Valdība šodien nolēma saglabāt valsts līdzdalību visās universitātes slimnīcās, lai nodrošinātu daudzveidīgu, augsta līmeņa valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.

Sabiedrība Kuldīgas slimnīcai līdz gada beigām nepieciešami papildu 0,5 miljoni eiro

Kuldīgas slimnīcai līdz gada beigām nepieciešami papildu 0,5 miljoni eiro, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Šlakorciņa.