• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Patriotisms tiks ieaudzināts latviešu jaunatnē (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:05, 20.10.2023


Konkurss aicina skolēnus pētīt Latvijas vēsturē zināmās jauniešu aktivitātes tuvākā vai tālākā apkaimē.


Lāčplēša dienu vienmēr ar priecīgu satraukumu atcerēsies Bebru pamatskolas 26 skolēni, kuri kļuvuši par jaunsargiem.

Vislatvijas jauniešu izglītības projekts "Esi Līderis!" un Latvijas Kara muzejs aicina Latvijas skolēnus piedalīties konkursā un apzināt vēstures stāstus par Latvijas vēsturē zināmajiem jauniešu darbiem, kas rosina un iedvesmo līdzdarboties valsts drošības un aizsardzības stiprināšanā arī šodien.

Vislatvijas jauniešu izglītības projekts "Esi Līderis!" un Latvijas Kara muzejs aicina Latvijas vispārizglītojošo izglītības iestāžu 6. līdz 12. klašu skolēnus piedalīties konkursā "Pagātnes spēks, šodienas drošībai!". Šis konkurss aicina skolēnus pētīt Latvijas vēsturē zināmās jauniešu aktivitātes tuvākā vai tālākā apkaimē - ciemā, pilsētā, pagastā vai novadā, kas iedvesmo līdzdarboties valsts drošības un aizsardzības stiprināšanā arī mūsdienās.

Konkursa mērķis ir veidot izpratni par to, kā sabiedrības, tai skaitā arī jauniešu iesaistīšanās var ietekmēt politiskos procesus valstī un reģionos, kā arī veicināt valsts drošību un aizsardzību.

Dalībnieki var piedalīties individuāli vai komandās, sniedzot prezentācijas par izvēlēto vēsturisko personu vai personu grupu, kuras loma bijusi būtiska Latvijas drošības un aizsardzības stiprināšanā. Konkursa darbu iesniegšana notiks elektroniski, dalībniekiem sagatavojot prezentāciju video formātā. Darbu vērtēšana norisināsies divās kārtās, un otrās kārtas darbi tiks publicēti sociālajos tīklos, lai balsošanā noteiktu skatītāju simpātiju balvas ieguvēju. Konkurss norisināsies no 2023.gada 1. līdz 30.novembrim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī