• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavpilī par gandrīz 700 tūkstošiem eiro remontēs dzelzceļa gājēju tiltu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:55, 15.10.2023


Pēc neatkarības atjaunošanas atbildība par būvem, kas lielākoties celti 60.-70. gados, tika uzlikta uz pašvaldībām.


Pilsētas iedzīvotājiem svarīga infrastruktūra.

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes 2024. gada budžetā paredzēts finansējums 684 985,51 euro apmērā gājēju pārvada pār dzelzceļu atjaunošanai Jaunajā Forštatē. Šādu lēmumu deputāti pieņēma Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē.

Atklātā konkursa rezultātā tiesības uz līguma slēgšanu par būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi, autoruzraudzību, būvdarbu veikšanu gājēju pārvada atjaunošanai ieguva SIA “TILTS”, ziņo vietne daugavpils.lv.

Plašāku ieskatu projekta īstenošanā sniedz Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs Igors Aleksejevs: “2020.-2022. gadā Valsts kontrole veica tiltu stāvokļa pārbaudi visā Latvijā, un rezultāti bija gaužām bēdīgi – pārbaudi izturēja mazāk nekā 20% no inženierbūvēm. Pēc neatkarības atjaunošanas atbildība par tiltiem, kas lielākoties celti 60.-70. gados, tika uzlikta uz pašvaldībām. Tāpēc mums jāsameklē sava budžetā līdzekļi un jāsakārto šīs bīstamās konstrukcijas. Esam pieņēmuši lēmumu par Jaunās Forštates gaisa tilta pār dzelzceļu projektēšanu un remontu.

Tie, kas izmanto šo tiltu, pārvietojoties pa pilsētu, noteikti piekritīs, ka šie darbi ir nepieciešami, un tie ir gana vērienīgi. Darbu pilns saraksts būs zināms pēc projektēšanas, taču jau šobrīd varu teikt, ka jāatjauno pakāpienu konstrukcijas, jāveic betona konstrukciju remonts un jāatjauno hidroizolācija, jānotīra un jānokrāso margas un jāuzstāda jauns energoefektīvs apgaismojums.”

Saskaņā ar līguma prasībām, izpildītājam ne vēlāk kā 4 mēnešu laikā kopš tā parakstīšanas jāiesniedz Būvvaldē ar pašvaldību saskaņotais projekts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī