• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rēzeknes Ziemeļu rajonu paredzēts pārformēt par atpūtas zonu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:36, 14.10.2023


Daudzi pilsētas iedzīvotāji atbalsta vietējās ražošanas saglabāšanu.


Ziemeļu rajona parks.

Dizaina biroja H2E eksperti Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībai izstrādā Ziemeļu rajona industriālā tūrisma potenciāla attīstības koncepciju projektā “Teritoriju izpēte, zināšanu un pieredzes pārnese degradēto rajonu attīstībai”.

Rēzeknes pašvaldība pateicas ap diviem simtiem rēzekniešu, kuri veltīja laiku, lai atbildētu uz apjomīgās anketas jautājumiem. Iespējams, ka tāda īpaša uzmanība Ziemeļu rajonam tika pievērsta pirmo reizi, un varētu teikt, ka aptaujas rezultāti bija zināmā mērā negaidīti. Piemēram, lielākā daļa aptaujāto Ziemeļu rajonu raksturoja ar tādiem atslēgas vārdiem kā “parks”, “klusums”, “zaļā zona”, un tikai pēc tam sekoja “industriālā zona”, “dzīvojamais rajons” un “veikali”.

Runājot par jauniem objektiem, kuru Ziemeļu rajonā pietrūkst, tika izteikti priekšlikumi par interaktīvu, ar ražošanu saistītu muzeju, mākslas objektiem rajona teritorijā (grafiti, mūsdienu skulptūru parks), jaunu un lielu bērnu rotaļu laukumu dažāda vecuma bērniem, sabiedriskās ēdināšanas vietām utt. Protams, rēzeknieši pievērsa uzmanību arī aktuālajām problēmām. Visvairāk iedzīvotājus satrauc vidi degradējošo pamesto teritoriju (īpaši bijušā Piena konservu kombināta) stāvoklis, nepietiekami drošas pārejas/pārbrauktuves ceļiem no centra uz Ziemeļu rajonu (viadukts, kam nepieciešams steidzams remonts, “puslegālās” gājēju pārejas pāri dzelzceļa sliedēm u.tml.), gaisa piesārņojums un nesakopti daudzdzīvokļu māju iekšpagalmi.

Uz jautājumu, kādas vietas jūs ieteiktu apmeklēt Ziemeļu rajonā, vairākums respondentu atbildēja, ka parku. Otrajā vietā ir Kultūras un atpūtas centrs “Ziemeļblāzma”. Rēzeknieši iesaka apmeklēt arī baznīcas. Interesanti, ka daudzi 5. pamatskolu uzskata par rajona neatņemamu sastāvdaļu un vienu no tā simboliem, kā arī noņem administratīvās robežas starp pilsētu un rajonu, uzskatot Ančupānu mežu par Ziemeļu rajona turpinājumu.

Aptaujas rezultāti palīdzēs Pilsētvides un attīstības pārvaldes speciālistiem turpmāko projektu izstrādē, kas saistīti ar Ziemeļu rajona infrastruktūru un pilsētas attīstības plānošanu kopumā, gan arī atsevišķās jomās (tūrisms, kultūra, vides aizsardzība u.c.).

Ieskatam daži citāti no rēzekniešu aizpildītajām anketām par to, kādu viņi redz Ziemeļu rajona nākotni: “gribu atnākt un ieraudzīt sakoptu un gaumīgi noformētu pilsētvidi, daudz ziedu un nelielus mākslas objektus kā ārzemēs, oriģinālus soliņus. Tas viss jau ir daudzās pasaules valstīs, bet pie mums, šķiet, joprojām dominē padomju laiku pelēcīgais dizains”; “tie noteikti ir ražošanas uzņēmumi ar labiekārtotu teritoriju apkārt, ar lieliem un uzmanību piesaistošiem šo uzņēmumu nosaukumiem uz ēkām. Pilsētvidē nav redzama informācija! Ko Rēzeknē ražo? Nav datu par nākotni – šeit būs, šeit plānots. Nav uzskatāmi redzama sadarbība ar pilsētu.”


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā piemin Otrā pasaules kara beigas Eiropā

Valsts augstākajām amatpersonām noliekot ziedus Rīgas Brāļu kapos, šodien Latvijā tiek atzīmēta nacisma sagrāve un pieminētas Otrā pasaules kara beigas Eiropā.

Sabiedrība Lasmaņa rīcībā tiesībsargs saskatījis nevēlamu seksuāla rakstura komunikāciju

Tiesībsargs konstatējis neētisku, aizvainojošu, cieņu pazemojošu un uz vardarbību vērstu komunikāciju, tostarp nevēlamu seksuāla rakstura verbālu komunikāciju, un bosingu no bijušā Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) puses, pavēstīja Tiesībsarga biroja pārstāvis Edgars Lākutis.

Sabiedrība Atvieglos lēmumu pieņēmšanu dzīvojamo māju atjaunošanai

Saeimas komisija atbalstīja grozījumus Dzīvokļa īpašuma likumā. Ar tiem paredzēts dot iespēju par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā.

Sabiedrība Ministre apmeklēs jaunā cietuma būvlaukumu

Liepajas cietums - viens no lielākajiem publiskā pasūtījuma būvniecības projektiem Latvijā.

Lasiet arī

Sabiedrība “Deputāti demonstrē savu atbildību par budžeta krīzi” – ministrs

Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst jau 3,9 miljonu eiro! VARAM ministrs komentēja Rēzeknes domes lēmumu noraidīt ierosinājumu atcelt Aleksandru Bartaševiču no amata.

Sabiedrība Rēzeknes dome informēs par pašvaldības finanšu situāciju un tālāko rīcību

Trešdien, 23.augustā, plkst.16 sasaukta Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēde, informēja Rēzeknes pašvaldība.

Sabiedrība Nākamais solis – mēra atstādināšana?

Rēzekne var palikt arī bez ilggadēja pašvaldības vadītāja.