• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


CAA: Aviokompānijām jānovērtē lidojuma drošība Izraēlas gaisa telpā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:34, 09.10.2023


Latvijas gaisa kuģu ekspluatantiem, plānojot lidojumus uz un no Izraēlas lidlaukiem, nepieciešams veikt lidojuma drošības riska novērtējumu katram atsevišķajam lidojumam, aģentūru LETA informēja "Civilās aviācijas aģentūra" (CAA).



Lidojuma drošības riska novērtējumi jāiesniedz CAA.

Tādējādi lidojumus Izraēlas gaisa telpā var veikt tikai tādā gadījumā, ja tiek nodrošināta gaisa kuģa un pasažieru drošība, uzsver CAA pārstāvji.

CAA aicina pasažierus izvērtēt drošības riskus, plānojot savus lidojumus. CAA atgādina, ka gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi var radīt situācijas, ka pasažieriem ir apgrūtinātas iespējas pamest konkrētās valsts teritoriju.

Lidsabiedrība "airBaltic" aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban Latvijas valstspiederīgo evakuācijas jeb repatriācijas reiss no Izraēlas nav plānots, jo līdz šim Latvijas valdība nav vērsusies lidsabiedrībā ar oficiālu pieprasījumu par repatriācijas reisiem. Ja šāds pieprasījums tiks saņemts, tad atkarībā no kara situācijas apstākļiem un tā brīža riskiem tas tiks izvērtēts.

Tāpat "airBaltic" pārstāvji atzīmēja, ka situācija Izraēlā ir ļoti mainīga, tāpēc uzņēmums aicina pasažierus sekot līdzi lidojumu sarakstam uz un no Telavivas, kā arī aicina pasažierus pārbaudīt sava reisa statusu pirms lidojuma un izmaiņu gadījumā sazināties ar "airBaltic" zvanu centru.

Kompānijas pārstāvji arī informēja, ka patlaban visi līdz šim atcelto reisu pasažieri ir apzināti un viņiem piemeklētas alternatīvas lidojumu iespējas.

LETA jau vēstīja, ka Lietuvā ar evakuācijas avioreisu plānots nogādāt gandrīz 170 Lietuvas pilsoņu, kuru vidū ir 40 svētceļnieku grupa, paziņoja čārterreisu brokerkompānija "Skyllence".

Jau ziņots, ka līdz 2023.gada 9.oktobrim bija spēkā CAA rekomendācijas Latvijas pārvadātājiem neizmantot Izraēlas gaisa telpu, kas attiecās kā uz gaisa telpas šķērsošanu tranzītā, tā lidojumiem uz un no lidlaukiem Izraēlā.

LETA jau rakstīja, ka palestīniešu grupējumu "Hamas" un "Islāma džihāds" kaujinieki pagājušās sestdienas rītā sāka iebrukumu Izraēlā, kura laikā noslepkavoti vismaz 700 izraēliešu un aptuveni 2400 tikuši ievainoti.

Vairāk nekā 100 izraēliešus palestīniešu kaujinieki ir sagrābuši gūstā Gazas joslā, un "Hamas" paziņojis, ka četri ķīlnieki ir gājuši boja Izraēlas uzlidojumos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī