• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas meži mudina motobraucējus neizbraukāt meža zemsedzi un izmantot mototakas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:28, 08.10.2023


Pašvaldības SIA "Rīgas meži" mudina motobraucējus mežā pārvietoties tikai pa atļautām vietām un neizbraukāt meža zemsedzi, informēja uzņēmumā.



Lai mazinātu meža nelegālu izbraukāšanu, zemsedzes bojāšanu un kaitējumu dabas vērtībām, SIA "Rīgas meži" aicina motobraucējus ar saviem spēkratiem pārvietoties tikai pa atļautām teritorijām. Proti, pa "Rīgas mežu" īpaši izveidotajām enduro moto takām, pa meža ceļiem vai dabiskām brauktuvēm.

Enduro moto takas ikvienam pieejamas bez maksas un tās atrodas Ropažu pagastā, Gaujas mežniecībā, starp Gaidām, Muceniekiem un Silakrogu, kā arī Jaunmārupē, Tīreļu mežniecībā, meža masīvā starp Melnā ezera purvu un Cenas tīreli.

"Rīgas meži" arī aicina ievērot drošas un ētiskas braukšanas principus enduro moto takās.

SIA "Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku Mežaparks. 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 21,35 miljonus eiro, bet peļņa sasniedza 2,14 miljonus eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Lasiet arī

Ekonomika Mežu cirsmu platības pērn Latvijā samazinājās par 30%

Valsts meža dienests (VMD) pagājušajā gadā izsniedzis apliecinājumus saimnieciskās darbības veikšanai mežos 129 600 hektāru platībā, kas ir par 30% mazāk nekā 2022.gadā, kad tika izstrādāti 185 188 hektāri mežu, liecina dienesta publiskotā informācija.

Ekonomika Putniņš: Šis gads meža nozarei bijis dinamisks un brīžiem arī neprognozējams

Meža nozarei 2023.gads bijis gana dinamisks un brīžiem arī neprognozējams, aģentūrai LETA stāstīja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

Sabiedrība Rīgas un Pierīgas mežos vērojama bīstama sniegliece un snieglauze

Rīgas un Pierīgas mežos vērojama bīstama zaru liekšanās jeb sniegliece un zaru lūšana jeb snieglauze, informēja SIA "Rīgas meži" pārstāvji.

Sabiedrība Pie Ministru kabineta protestē pret veco mežu izciršanu

Šodien vairāki desmiti cilvēku pie Ministru kabineta ēkas pulcējušies klusajā protestā, iestājoties par veco mežu saglabāšanu.