• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šodien ir Skolotāju diena - ko pieredzējušie pedagogi vēl jaunajiem kolēģiem?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:30, 01.10.2023


Pieredzējušie pedagogi, kas atbalsta skolotāju izglītības projektu "Mācītspēks" un citus topošos skolotājus savas karjeras sākumā, svētkos jaunajiem kolēģiem vēl labu humora izjūtu, spēju katrā situācijā atrast pozitīvo, kā arī neaizmirst par veselības apdrošināšanu, informēja projekta pārstāve Elza Lāma.



Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pirmsskolas un sākumizglītības nodaļas docente Ilze Šūmane uzskata, ka jaunie skolotāji noteikti zina - skolā neklāsies viegli, taču būs interesanti, dinamiski un radoši.

Savukārt Daugavpils Universitātes (DU) Izglītības un vadības fakultātes Pedagoģijas un pedagoģiskās psiholoģijas katedras docente Sandra Zariņa uzsvēra humora izjūtas nepieciešamību, kā arī drosmi nebaidīties pieļaut un atzīt savu kļūdu. Viņa jaunajiem un topošajiem skolotājiem novēlēja atbalstošu komandu izglītības iestādē.

Arī DU tehnoloģiju jomas un datorikas metodikas lektors Andris Vagalis aicināja jaunos skolotājus nebaidīties atzīt, ka ir lietas, kuras nezin, baidoties no tā, ka skolēnu acīs mazināsies viņu prestižs. "Viņi novērtē godīgumu un dotā vārda turēšanu," sacīja Vagalis.

"Mācītspēks" konsultants matemātikas metodikas jomā Jānis Mencis, vēršoties pie topošajiem skolotājiem, aicināja "pedagoģijā neeksperimentēt ar bērniem". "Laba mācību grāmata slepus saka arī skolotājam, kas jādara," uzskata Mencis.

Toties Liepājas Universitātes Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes docente Daiga Straupeniece norādīja, ka skolotājam mūsdienās jābūt "mācību piedzīvojuma režisoram un skolēnu pozitīvo emociju dizaineram".

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas datiem 2023./2024.gadā kopējais pedagogu skaits visā Latvijā ir 25 986.

Vispārizglītojošās un profesionālās ievirzes izglītības iestādēs šogad strādās aptuveni 350 "Mācītspēks" skolotāji.

Skolotāju dienu Latvijā atzīmē oktobra pirmajā svētdienā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.