• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Staķim uzlikts 500 eiro sods par komandējumu uz hokeja čempionātu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:13, 26.09.2023


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) bijušajam Rīgas mēram Mārtiņam Staķim ("Progresīvie") uzlicis 500 eiro sodu par komandējumu uz pasaules hokeja čempionātu Tamperē.


Foto: LETA

Tviterī Staķis raksta, ka par komandējumu Tamperē saņēmis divus administratīvos sodus -katru 250 eiro apmērā.

Viens sods saņemts par to, ka viņš izdevis komandējuma rīkojumu un otrs saistīts ar komandējuma norēķiniem.

Politiķis nolēmis sodu samaksāt.

Staķa ieskatā svarīgākais esot tas, ka viņš ir attaisnots sadaļā par komandējumu kārtības atbilstību normatīvajiem aktiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Staķis pats parakstīja rīkojumu par došanos uz Tamperi, kur tāpat kā Rīgā notika Pasaules čempionāts hokejā un aizritēja noslēdzošās cīņas par medaļām. Staķis aģentūrai LETA apliecināja, ka uz Somiju devies pēc Tamperes mēra Kalervo Kumola ielūguma.

Kā liecina Staķa parakstītais rīkojums par komandējumu, no Rīgas domes līdzekļiem samaksāts par aviobiļešu un ceļojuma apdrošināšanas polises iegādi, par viesnīcu, pilsētas nodoklis, kā arī komandējuma dienas nauda 100% apmērā un 30% no dienas naudas vietējā transporta izdevumiem.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veic resorisko pārbaudi par Staķa braucienu uz Tamperi.

KNAB izvērtēja Rīgas mēra darbības atbilstību likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normām, izdodot rīkojumu par komandējuma noteikšanu pašam sev un ar to saistīto izdevumu apmaksu.

Savukārt Rīgas domes "Latvijas attīstībai" frakcijas vadītājs Viesturs Zeps vērsās KNAB un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) ar aicinājumu vērtēt iespējami prettiesisku domes priekšsēdētāja Staķa rīcību savu un citu domes deputātu komandējumu organizēšanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Sabiedrība Nomiris bijušais diplomāts un vēsturnieks Bonifācijs Daukšts

Pagājušās nedēļas nogalē mūžībā devies bijušais diplomāts, vēsturnieks, pasniedzējs un dzejnieks Bonifācijs Daukšts, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas domes nesaskaņas paplašinās. Staķis pirmdien kaut ko svarīgu paziņos!

Sakāpinātās emocijas liedz vienoties Rīgas domes koalīcijas partneriem, šodien preses konferencē teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Kriminālziņas Vēlas lai KNAB un VARAM vērtē Staķa aizdomīgos komandējumus

Šodien Rīgas domes "Latvijas attīstībai" frakcijas vadītājs Viesturs Zeps vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) ar aicinājumu vērtēt iespējami prettiesisku domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (PP) rīcību savu un citu domes deputātu komandējumu organizēšanā.

Sabiedrība Staķim pārmet vairāk nekā 14 000 iztērēšanu, iespējams, nelikumīgos komandējumos

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP), iespējams, nelikumīgos komandējumos iztērējis vairāk nekā 14 000 eiro, šādu viedokli pauda Rīgas domes deputātu frakcijas "Latvijas attīstībai" priekšsēdētājs Viesturs Zeps, kurš savulaik ar Staķi vēlēšanās startēja no viena saraksta, bet tagad ir opozīcijā.

Sabiedrība Rinkēvičs divām notiesātām personām priekšlaicīgi dzēš sodāmību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien izskatīja deviņu notiesātu personu apžēlošanas lūgumus un divām personām nolēma priekšlaicīgi dzēst sodāmību.