• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nedēļas nogalē notiks Latgales starpkongress par reģiona attīstību un drošību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 01:32, 20.09.2023


Nedēļas nogalē Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā notiks Latgales starpkongress "Latvijas attīstība - drošības pamats Latvijai un Eiropai", informēja Balvu novada domes deputāts, Latgales Kongresa lēmumu izpildes padomes loceklis Aldis Bukšs.



Pasākums norisināsies divas dienas - 22.septembrī un 23.septembrī.

Konferences laikā paneļdiskusijās spriedīs par Latgales attīstības aspektiem – drošības jautājumiem, reprezentācijas aspektiem, t. sk., sadarbību ar Poliju tūrisma attīstībā, latgaliešu valodas ilgtspēju un izglītības kvalitāti un pieejamību. Pasākumā ir uzaicināti dažādi diskusiju dalībnieki no valsts iestādēm, Eiropas Parlamenta, medijiem, pilsoniskajām organizācijām, uzņēmumiem un izglītības iestādēm.

Dalību plašajā diskusiju klāstā apstiprinājuši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Latgales plānošanas reģiona, Saeimas, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, Kultūras ministrijas, sabiedrisko mediju, Latgales pašvaldību, Polijas vēstniecības, Latvijas Investīciju attīstības aģentūras, domnīcu un biedrību pārstāvji.

Pasākuma noslēgumā notiks arī Nikodema Rancāna Latgales reģiona skolotāju konkursa noslēgums, kurā godinās izcilākos, radošākos skolotājus, kas rūpējas par latgaliešu valodas, vērtību saglabāšanu, ir radoši un psiholoģiski atbalstoši pirmsskolas, skolas, profesionālās skolas vai augstskolas vidē.

Latgales starpkongress ir zīmīgs Latgaliešu kultūras biedrības (LKB) darbības atskaites punkts, jo šajās septembra dienās aprit 30 gadi, kopš Latgaliešu kultūras biedrība ir reģistrēta darbībai, risinot latgaliešu kultūras, valodas un ekonomikas jautājumus. LKB ir iedibinājusi Latgales kongresu tradīciju 1992. gadā, domājot par pasaulē esošo latgaliešu centienu apvienošanu un 1917. gada kongresa ideju turpināšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.