• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Informēs par atbalsta saņemšanas iespējām apkures iekārtu maiņai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:08, 19.09.2023


Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija (IKIPA) šodien plkst.10 Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras konferenču zālē, Krišjāņa Valdemāra ielā 35 rīko diskusiju "Pareizi lietotas apkures iekārtas un atbalsts novecojušu iekārtu maiņai".



Diskusijā piedalīsies Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) Projektu atlases departamenta Vides un digitalizācijas projektu atlases nodaļas vadītāja Madara Austriņa, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes Energotehnikas un vides zinātņu fakultātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta asociētais profesors un vadošais pētnieks Edgars Vīgants.

Asociācijā norāda, ka noslēgumam tuvojas otrais uzsaukums Eiropas Savienības (ES) finansējuma saņemšanai 85% apmērā siltumsūkņu iegādei. Tas ir viens no četriem finansējuma posmiem, lai Latvijā samazinātu apkures iekārtu radīto gaisa piesārņojumu un tā negatīvo ietekmi.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar CFLA 2023.gada sākumā sākusi atbalsta programmu Latvijas pilsētu mājsaimniecībās siltumapgādē izmantoto sadedzināšanas iekārtu nomaiņai. Iedzīvotājiem kopējais pieejamais ES finansējums projektu īstenošanai ir 12,44 miljoni eiro.

Atbalsta programmas mērķis ir veicināt esošo neefektīvo biomasas un cietā fosilā kurināmā apkures iekārtu nomaiņu pilsētās, lai samazinātu to radīto negatīvo ietekmi uz gaisa kvalitāti un sabiedrības veselību. Ar ES fondu atbalstu līdz 2025.gada beigām ir iecerēts panākt smalko daļiņu emisiju samazinājumu vismaz 50 tonnu gadā apmērā.

Ar atbalsta programmas palīdzību plānots motivēt iedzīvotājus domāt par dzīves vidi un pilsētas vides kvalitāti, kā arī esošo apkures iekārtu efektivitāti un tajās izmantotajiem energoresursiem, tostarp palīdzot sagatavoties jaunajai apkures sezonai.

Diskusiju būs iespējams klausīties arī attālināti "Facebook" lapā "Mana vide".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Lasiet arī

Ekonomika Rīga pamazām mainīs apkures sistēmu: kas ir svarīgi zināt (+VIDEO)

Līdz šim laikam uzstādītās iekārtas varēs darboties līdz sava kalpošanas laika beigām.

Ekonomika Jaunu gāzes apkures iekārtu uzstādīšanu Rīgā vairs nesaskaņos

Jaunu gāzes apkures iekārtu uzstādīšanu Rīgā vairs nesaskaņos no 2026.gada, paredz šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā akceptētie noteikumi Par teritoriālajām zonām siltumapgādes veida izvēlei un prasībām siltumapgādes sistēmas iekārtu izvēlei.

Ekonomika Valmiera par 4,5 miljoniem eiro sāka jaunas katlumājas būvniecību (+VIDEO)

Viens no projekta mērķiem ir nodrošināt stabilu un drošu siltumapgādi par pieņemamu cenu.

Ekonomika «Šajā sezonā siltumapgādes tarifi - stipri zemāki nekā pagājušajā gadā» (+VIDEO)

Nezināmais jautājums - kāda šogad būs ziema, cik tā būs auksta un gara - pauž KEM.