• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kuldīgas slimnīcai līdz gada beigām nepieciešami papildu 0,5 miljoni eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:05, 18.09.2023


Kuldīgas slimnīcai līdz gada beigām nepieciešami papildu 0,5 miljoni eiro, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Šlakorciņa.


Foto: LETA

Kuldīgas slimnīcas un Kuldīgas novada pašvaldības vadība, tiekoties ar Veselības ministrijas (VM) amatpersonām, pārrunājusi slimnīcas zaudējumu, kas radušies medicīnisko pakalpojumu faktisko izmaksu un valsts noteikto tarifu starpības dēļ, kompensēšanas iespējas, kā arī Kurzemes reģionā sniedzamo veselības aprūpes pakalpojumu plānošana, nodrošināšana un finansēšana.

Kā norāda Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš, Kuldīgas slimnīcai līdz gada beigām ir nepieciešami papildu 0,5 miljoni eiro, no kuriem valsts daļu būs nosegusi ar lēmumu par papildu finanšu līdzekļu novirzīšanu veselības aprūpes nozarei. Slimnīcai ir būtiski pieauguši ēdināšanas, elektroenerģijas, medikamentu, medicīnisko materiālu izmaksas, turpretim Veselības ministrija pamattarifu pozīcijas nav pārskatījusi vairāk nekā desmit gadus.

"Lai arī tikšanās notika laikā, kad mainās par nozari atbildīgie ministri, mēs to nevēlējāmies atlikt. Ja runa ir par veselības aprūpi lielai daļai Kurzemes iedzīvotāju, tad jautājumi ir jārisina neatliekami," uzskata Aniņš. Viņš uzskata, ka saruna izdevusies konstruktīva, jo uz Kuldīgas slimnīcas lomu reģionā gan esošajā situācijā, gan nākotnes risinājumos slimnīcai un Veselības ministrijas pārstāvjiem bija vienots redzējums - Kuldīgas slimnīcai, atrodoties Kurzemes reģiona viduspunktā, kā neatliekamās palīdzības slimnīcai, ir jāturpina strādāt visos esošajos profilos, jo nodaļu darbs ir savstarpēji cieši saistīts, pārliecināts tās vadītājs.

Slimnīcai būtisks jautājums ir arī tās vieta VM sāktajā slimnīcu tīkla reformā. Kuldīgas slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā šogad ir vērsušies 8285 pacienti, no kuriem 1868 personas atvedis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Sabiedrība Miris kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks

Miris Latvijas Bankas padomes loceklis un kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks, pavēstīja Latvijas Bankā.

Sabiedrība Izstrādās atbalsta sistēmu Latvijas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanai

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Universitāti (LU) un Vidzemes augstskolu (ViA) veidos vienotu nacionālo lēmumu atbalsta instrumentu, kas politikas veidotājiem palīdzēs pieņemt datos balstītus lēmumus par efektīvākajām klimata politikām, aģentūru LETA informēja RTU.

Lasiet arī

Veselība Nauda ir, Abu Meri no slimnīcu vadītājiem sagaidot arī lielāku efektivitāti

Nākamajā gadā jaunais veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) no slimnīcu vadītājiem līdz ar lielāku finansējuma piešķīrumu sagaida arī lielāku efektivitāti.

Veselība Talsos sāk veikt ķirurģiskas operācijas ar unikālu mikroskopu (+VIDEO)

Jaunas iekārtas no Vācijas būtiski atvieglos Latvijas ārstu darbu.

Veselība Latvijas slimnīcas gatavojas ārkārtas situācijai, tām nepieciešami ģeneratori

Šobrīd pieejamās iekārtas ir novecojušas un pilnībā nespēj nodrošināt slimnīcām izvirzītos mērķus, ziņo Finanšu ministrija.

Sabiedrība Valdība saglabās valsts līdzdalību visās universitātes slimnīcās

Valdība šodien nolēma saglabāt valsts līdzdalību visās universitātes slimnīcās, lai nodrošinātu daudzveidīgu, augsta līmeņa valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.