• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Prāgā tūkstošiem protestējuši pret atbalstu Ukrainai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:46, 17.09.2023


Tūkstošiem prokrieviski noskaņotās Čehijas opozīcijas partijas atbalstītāju sestdien Prāgā protestējuši pret valsts centriski labējo valdību, kritizējot tās ekonomisko politiku un militāro atbalstu Ukrainai.



Demonstrāciju organizēja kustība PRO, kas nav pārstāvēta parlamentā un kas ieņem nacionālistisku, promaskavisku un pret Rietumiem vērstu nostāju.

Čehijas ziņu aģentūra ČTK lēš, ka protestā piedalījās aptuveni 10 000 cilvēku, kas ir mazāk nekā līdzīgā pasākumā pirms gada, kas notika enerģijas cenu kāpuma laikā Eiropā.

PRO līderis Jindržihs Raihls, uzrunājot protestētājus Prāgas Vāclava laukumā, sacīja, ka Čehijas premjerministrs Petrs Fiala un viņa valdība ir "ārvalstu aģenti, cilvēki, kas pilda pasūtījumus, parastas marionetes".

"Un es vairs negribu marionešu valdību," sacīja Raihls, norādot, ka Čehijai būtu jāuzliek veto jebkuram Ukrainas mēģinājumam pievienoties NATO.

Pašreizējās valdības laikā Čehija ir bijusi cieša Ukrainas sabiedrotā, nosūtot tankus, raķešu palaišanas iekārtas, helikopterus, artilērijas šāviņus un citus materiālus, lai palīdzētu Ukrainas spēkiem cīņā pret Krievijas iebrukumu.

Raihls atzinīgi novērtēja Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna nacionālistisko politiku kā paraugu un aicināja izveidot Centrāleiropas valstu aliansi, lai stātos pretī Briselei.

Viņš arī pauda atbalstu Slovākijas bijušajam premjerministram Robertam Fico, kurš pirms 30.septembrī gaidāmajām vēlēšanām ieņēmis stingri pret Rietumiem vērstu nostāju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Sabiedrība Rīgā norisināsies tradicionālais «Kritiskās masas» velobrauciens

Rīgā šodien norisināsies tradicionālais "Kritiskās masas" velobrauciens, liecina organizatoru sniegtā informācija.

Sabiedrība Latvijā būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos

Šodien, 4.maijā un 6.maijā, būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Lasiet arī

Sabiedrība Čehijā sēru diena saistībā ar apšaudi Prāgā

Čehijas sestdien izsludināta oficiāla sēru diena, pieminot Prāgā Kārļa universitātē notikušās apšaudes upurus.

Pasaule LU studenti apšaudē Prāgā nav cietuši un ir drošībā

Latvijas Universitātes (LU) studenti ceturtdien notikušajā apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nav cietuši un ir drošībā, vēsta LU.

Pasaule Toyota pēc gandrīz mēnesi ilga pārtraukuma atjaunos ražošanu Čehijā

Japānas autobūves uzņēmuma "Toyota Motor Corp." Čehijas struktūrvienība piektdien paziņoja, ka atjaunos ražošanu valstī, kas bijusi apturēta gandrīz mēnesi saistībā ar ugunsgrēku plastmasas detaļu piegādātāja ražotnē.

Pasaule Čehija atceļ līgumus, kas ļāva Krievijai bez maksas lietot zemi

Čehijas valdība trešdien atcēla komunistu varas laikā noslēgtus līgumus, kas ļāva Krievijai bez maksas lietot zemi un nekustamos īpašumus Prāgā un dažās citās pilsētās.