• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Čehijas prezidents cietis motocikla avārijā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:46, 24.05.2024


Čehijas prezidents Petrs Pavels ceturtdien cietis motocikla avārijā un ir hospitalizēts, bet viņa ievainojumi "nav nopietni", paziņoja prezidenta birojs sociālo mediju platformā "X".


x.com/prezidentpavel
Foto: twitter

62 gadus vecais Pavels, kurš ir prezidenta amatā kopš 2023.gada marta, paliks slimnīcā uz nenoteiktu laiku.

"Viņa ievainojumi nav nopietni, bet to dēļ vajadzīga neilga uzturēšanās novērošanai Prāgas Militārās universitātes slimnīcā," paziņoja Pavela birojs.

Viņa preses sekretārs Vits Kolāržs vēlāk paziņoja Čehijas sabiedriskajai televīzijai, ka Pavels pavadīs slimnīcā "vairākas dienas", bet tas maz ietekmēs viņa darba programmu. "Ir piektdiena, sestdiena un svētdiena, tāpēc mēs uzskatām, ka nebūs ievērojamas ietekmes," sacīja Kolāržs.

Vēl nav zināms, vai Pavels būs gatavs nākamnedēļ doties ārzemju braucienā. Viņam arī paredzēts nākamo ceturtdien neformālā sanāksmē Prāgā tikties ar NATO valstu ārlietu ministriem.

Čehijas mediji ziņoja, ka Pavels avarējis slēgtā sacīkšu trasē un policija neizmeklē šo incidentu.

Bijušais NATO ģenerālis Pavels ir kaislīgs motociklists un pēdējā laikā braucis ar motociklu BMW R1200 GS. Neilgi pēc savas inaugurācijas viņš apmeklēja Vāciju, braucot ar motociklu.

Pagājušajā vasarā Pavelam radīja problēmas mediju publicētas fotogrāfijas, kurās viņš redzams, braucot ar motociklu bez ķiveres.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainā Krievijas raķešu triecienā cietuši pieci lietuvieši

Ukrainā pirmdienas rītā notikušajā raķešu uzbrukumā tika ievainoti pieci vīrieši no Lietuvas, kuri nogādāja militāro palīdzību Ukrainas karavīriem, vēsta ziņu portāls "15min.lt".

Pasaule Šolcs: Ar Putina miera plānu Ukraina neizdzīvos

Ja tiks īstenots Krievijas diktatora Vladimira Putina "miera plāns", Ukraina neizdzīvos, uzrunā Bundestāgā sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs, vēsta laikraksts "Bild".

Pasaule Baidens apžēlo par homoseksualitāti notiesātās militārpersonas

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka "labo vēsturisku kļūdu" un apžēlo militārpersonas, kas vairāku desmitgažu garumā notiesātas saskaņā ar likumu, kas aizliedz homoseksualitāti bruņotajos spēkos.

Pasaule Par nākamo NATO ģenerālsekretāru iecelts Marks Rite

Par NATO nākamo ģenerālsekretāru iecelts līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, trešdien paziņojusi alianse.

Lasiet arī

Pasaule WSJ: Čehija munīciju Ukrainai iepērk arī no Krievijas sabiedrotajiem

Čehija ir apzinājusi aptuveni 800 000 artilērijas lādiņu iegādei no dažādiem piegādātājiem visā pasaulē ne tikai Rietumvalstīs, bet arī pie Krievijas sabiedrotajiem, un ir atradusi vēl 700 000 lādiņu, kurus var iegādāties papildus, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ).

Pasaule Čehija vairs nerīkos kopīgas valdību sēdes ar Slovākiju

Čehijas valdība trešdien pavēstīja, ka tuvāko mēnešu laikā nerīkos kopīgas sēdes ar Slovākijas valdību, Prāgas un Bratislavas domstarpībām Ukrainas jautājumā kļūstot arvien asākām.

Pasaule Čehijas likumdevēji noraida Stambulas konvenciju

Čehijas parlamenta augšpalātas deputāti balsojumā trešdienas vakarā nobalsojuši pret Stambulas konvencijas ratifikāciju.

Kriminālziņas Prāgas šāvējs ir atbildīgs par vēl divu cilvēku nāvi

Dāvids Kozāks, kurš pirms nedēļas Prāgas Kārļa universitātē nošāva 14 cilvēkus, savā pašnāvības vēstulē atzinis, ka iepriekš ir nogalinājis vīrieti un viņa divus mēnešus veco meitu, paziņoja Čehijas policija trešdien, informē BBC.