• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Prāga aizliegs organizētas tūres pa bāriem

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 06:47, 16.10.2024


Čehijas galvaspilsēta Prāga plāno aizliegt organizētas tūres pa bāriem, lai samazinātu skaļu piedzērušu tūristu skaitu sabiedriskās vietās naktīs.



Šādas tūres sevišķi iecienījuši viesi no ASV un Lielbritānijas. Gida vadībā tūristi par fiksētu samaksu parasti apmeklē vairākus bārus.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, kas stāsies spēkā novembrī, no plkst.22 līdz plkst.6 šādas tūres būs aizliegtas. Prāgas amatpersonas skaidro, ka dzeršanas tūres atstāj negatīvu ietekmi uz sabiedriskām vietām un kļuvušas pa slogu vietējiem iedzīvotājiem.

Vietējās varasiestādes dod priekšroku kulturālākam tūrismam, amatpersonām norādot, ka blakus bāriem Prāga ir arī teātri, kafejnīcas, restorāni un mākslas galerijas.

Vairākas tūrisma firmas jau paudušas neapmierinātību ar jaunajiem noteikumiem, bet pagaidām nav skaidrs, vai tie tiks apstrīdēti tiesā.

Pērn vairāk nekā 7,4 miljoni tūristu pavadīja vismaz vienu nakti Prāgā. Tas ir vismaz piecas reize vairāk nekā Prāgas kopējais iedzīvotāju skaits.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti 18 gadus vecs nepālietis kļūst par jaunāko, kas iekarojis visas 8000 m virsotnes

Vien 18 gadus vecais nepālietis Nima Rindži Šerpa trešdien kļuva par jaunāko alpīnistu, kurš sasniedzis visas 14 pasaules 8000 metru un augstākas smailes.

Interesanti fakti Rīgas Porcelāna muzejā ikviens var apgūt seno amatu prasmi (+VIDEO)

Dekols ir dekorēšanas materiāls - uzlīme jeb līmpapīrs, kas apdrukāts ar keramikas krāsu.

Interesanti fakti ASV tiesa liek «Google» atvērt «Play Store» citiem veikaliem

ASV tiesa uzdevusi tehnoloģiju kompānijai "Google" atvērt savu "Android" lietotņu veikalu "Play Store" citiem veikaliem.

Interesanti fakti CSDD deviņos mēnešos izsniegusi par 0,2% vairāk vadītāja apliecību

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šogad deviņos mēnešos izsniegusi 11 586 jauniegūtas autovadītāja apliecības, kas ir par 0,2% vairāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina direkcijas apkopotie dati.

Lasiet arī

Pasaule Vilcienu sadursmē Čehijā četri bojāgājušie (+VIDEO)

Čehijas pilsētā Pardubicē trešdienas vakarā notika pasažieru vilciena un kravas vilciena sadursme, kurā gājuši bojā četri cilvēki un 23 guvuši ievainojumus, paziņojis Čehijas iekšlietu ministrs Vits Rakušans.

Pasaule Čehijas prezidents cietis motocikla avārijā

Čehijas prezidents Petrs Pavels ceturtdien cietis motocikla avārijā un ir hospitalizēts, bet viņa ievainojumi "nav nopietni", paziņoja prezidenta birojs sociālo mediju platformā "X".

Pasaule WSJ: Čehija munīciju Ukrainai iepērk arī no Krievijas sabiedrotajiem

Čehija ir apzinājusi aptuveni 800 000 artilērijas lādiņu iegādei no dažādiem piegādātājiem visā pasaulē ne tikai Rietumvalstīs, bet arī pie Krievijas sabiedrotajiem, un ir atradusi vēl 700 000 lādiņu, kurus var iegādāties papildus, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ).

Pasaule Čehija vairs nerīkos kopīgas valdību sēdes ar Slovākiju

Čehijas valdība trešdien pavēstīja, ka tuvāko mēnešu laikā nerīkos kopīgas sēdes ar Slovākijas valdību, Prāgas un Bratislavas domstarpībām Ukrainas jautājumā kļūstot arvien asākām.