• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


SAB bez kavēšanās veikšot topošo ministru pārbaudes pielaidei valsts noslēpumam

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:15, 15.09.2023


Satversmes aizsardzības birojs (SAB) sola bez kavēšanās veikt topošo ministru pārbaudes speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu izsniegšanai, informēja SAB.



Informācijas izvērtēšanu speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu izsniegšanai ministriem SAB, tāpat kā parasti, veiks bez kavēšanās un atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajiem termiņiem, informēja SAB.

Aģentūras LETA aplēses liecina, ka pielaides būs nepieciešamas tikai dažiem topošajiem ministriem, piemēram, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidātei Ingai Bērziņai (JV), klimata un enerģētikas ministra amata kandidātam Kasparam Melnim (ZZS) un kultūras ministra amata kandidātei Agnesei Loginai (P).

Pārējiem ministra amatu kandidātiem, tostarp premjera amata kandidātei Evikai Siliņai (JV) pielaides nav nepieciešamas, jo viņi darbojās arī līdzšinējā valdībā vai arī ieņem amatus Saeimas komisijās, kur pielaides viņiem SAB izsniedzis jau iepriekš.

Likumā par valsts noslēpumu norādīts, ka pārbaude veicama trīs mēnešu laikā. Ja objektīvu iemeslu dēļ termiņu nav iespējams ievērot, to var pagarināt uz laiku vēl līdz trim mēnešiem.

Pielaides ir nepieciešamas visiem ministriem.

Balsojums par valdības apstiprināšanu Saeimā paredzēts piektdien.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Sabiedrība Pielaides darbam ar valsts noslēpumu piešķirtas visiem pieteiktajiem deputātiem

Speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu ir piešķirta visiem Saeimmas deputātiem, par kuriem bijuši iesniegti pieprasījumi, informē Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Sabiedrība Iedzīvotājiem liela interese par iespējām strādāt SAB

Kopš Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pagājušā gada novembra vidū savā tīmekļvietnē ieviesa sadaļu par darba iespējām šajā iestādē, interese par to ir bijusi liela.

Sabiedrība SAB pirmo reizi publiski aicina pieteikties darbā potenciālos izlūkus

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pirmo reizi publiski aicinājis pieteikties darbā potenciālos izlūkošanas un pretizlūkošanas speciālistus.

Sabiedrība SAB Mieriņai un visiem ministriem izsniedzis pielaides valsts noslēpumam

Satversmes aizsardzības birojs (SAB), pabeidzot pārbaudes, ir izsniedzis speciālās atļaujas darbam ar valsts noslēpumu visiem valdības ministriem un Saeimas priekšsēdētājai Daigai Mieriņai (ZZS).