• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ar ASV vēstniecības atbalstu pabeigta Lūznavas bērnudārza renovācija

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:33, 12.09.2023


Lūznavā ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons un Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs piedalījās svinīgā ceremonijā, lai atzīmētu Ozolaines pirmsskolas izglītības iestādes "Jāņtārpiņš" daļēju renovāciju un paplašināšanu, informēja pašvaldībā.



Projekta gaitā tika pārvietots ārsta kabinets uz bērnudārza telpām, atjaunotas labierīcību telpas un atjaunotas ventilācijas un elektrības komunikācijas.

Finansējumu projekta realizācijai nodrošināja ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecības Eiropā Civilās sadarbības programma. Būvdarbus veica Latvijas būvniecības uzņēmums "RCI Gulbene".

Projekta realizācijai sniegts atbalsts 591 000 ASV dolāru (552 119 eiro).

ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs Civilās sadarbības programmā sadarbojas arī ar citām valsts iestādēm, kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un pansionātiem, skaidro pašvaldībā.

Aizsardzības sadarbības birojs 16 gadu laikā ir realizējis vairāk nekā 60 projektus, kuru kopējais finansējums ir aptuveni 12 miljoni ASV dolāru. Projektu realizēšanai tiek piesaistīti Latvijas uzņēmumi, tādējādi veidojot tiešu ieguldījumu Latvijas ekonomikā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.