• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas - Krievijas tiesiskās palīdzības līguma denonsēšana. Par vai pret

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:57, 05.09.2023

Andris Ērglis


Saeimā drīz izskatīs priekšlikumu denonsēt vēl vienu būtisko līgumu ar Krieviju - par tiesisko palīdzību. Žurnāls "Jurista Vārds" sadarbībā ar Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģiju rīko diskusiju par šo priekšlikumu.



Lai izvērtētu tiesiskos un morālos šī līguma denonsēšanas apsvērumus, cita starpā diskusijas dalībnieki analizēs dažādas līguma darbības sfēras - procesuālo darbību izpildi, personu nopratināšanu un izdošanu, pierādījumu nodošanu, piemērojamā likuma un jurisdikcijas noteikšanu, spriedumu atzīšanu un izpildi, kā arī citus sadarbības aspektus civiltiesību, ģimenes tiesību un krimināltiesību jomās. Diskusijā piedalīsies: Sanita Pēkale, Ārlietu ministrijas Juridiskā departamenta direktore; Inga Kačevska, Ingas Kačevskas zvērinātu advokātu birojs; Lauris Liepa, COBALT zvērinātu advokātu birojs;Saulvedis Vārpiņš, Zvērināta advokāta Saulveža Vārpiņa birojs; Ilvars Turkopuls, TM Starptautiskās sadarbības departamenta direktors; Mārcis Viļums, Starptautiskās sadarbības nodaļas prokurors.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī