• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ārlietu ministrija pauž nosodījumu par Navaļnija nāvi cietumā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 16:54, 19.02.2024


Šodien uz Ārlietu ministriju tika izsaukts Krievijas Federācijas vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis.


Foto: LETA

Krievijas pārstāvim tika uzsvērts, ka Krievijas politiskā vadība un varasiestādes ir tieši atbildīgi par Alekseja Navaļnija vajāšanu un novešanu līdz nāvei ieslodzījumā. Notikušais ir politiski motivēta izrēķināšanās ar redzamāko Krievijas opozīcijas līderi.

Krievijas oficiālajam pārstāvim tika norādīts, ka tiek sagaidīts, ka Krievijai ir jānodrošina neatkarīga un caurskatāma A. Navaļnija nāves apstākļu izmeklēšana, bet amatpersonas, kas atbildīgas par A. Navaļnija nāvi, ir jāsauc pie atbildības.

A. Navaļnijs atradās apcietinājumā kopš 2021.gada februāra, kad pēc saindēšanas un tai sekojošas ārstēšanās Vācijā izlēma atgriezties Krievijā. A. Navaļnijam tika piespriesti vairāki cietumsodi politiski motivētās lietās. Ieslodzījumā viņš ilgstoši tika pakļauts necilvēcīgiem fiziskiem un psiholoģiskiem apstākļiem. Tā bija tieša vēršanās pret viņa politisko aktivitāti un publiski paustajiem, no varas atšķirīgajiem uzskatiem.

A. Navaļnija sistēmiska vajāšana vairāku gadu garumā un viņa novešana līdz pāragrai nāvei ir mērķēta uz pilsoniskā aktīvisma izskaušanu, lai mazinātu alternatīvu viedokļu izpausmes Krievijā. Daudzi viņa domubiedri un sabiedrotie bija spiesti pamest Krieviju ierosināto tiesvedību vai personiskās drošības risku rezultātā. Krievijā joprojām turpinās vairāku tur palikušo A. Navaļnija sabiedroto vajāšana. Latvija nosoda šo Krievijas rīcību un aicina uz visu politiski ieslodzīto atbrīvošanu. Tāpat Krievijas varas iestādēm ir jāatbrīvo aizturētie cilvēki, kuri piedalījās A. Navaļnija piemiņas akcijās. A. Navaļnija ģimenei un atbalstītājiem ir jādod iespēja viņu godpilni izvadīt.

Reaģējot uz A. Navaļnija nonāvēšanu, Latvija atbalsta papildu starptautisko sankciju noteikšanu Krievijai, veicinot tās turpmāku starptautisku izolāciju.

Tikšanās laikā Krievijas pārstāvim papildus tika pausta kopējā Baltijas valstu nostāja Krievijas prezidenta vēlēšanu jautājumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule Armēnija un Azerbaidžāna vienojas par strīdīgajiem robežas posmiem

Armēnija un Azerbaidžāna panākušas vienošanos par strīdīgajiem robežas posmiem, kas ir solis ceļā uz attiecību normalizēšanu.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Lasiet arī

Pasaule Krievijas vēstniecība nenoliedz sarakstu esamību ar Latvijas amatpersonām

Krievijas vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis Oļegs Zikovs nenoliedz sarakstu esamību ar Latvijas bijušajām un esošajām amatpersonām, pret kurām Krievija ir ierosinājusi politiski motivētas lietas, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Pasaule ĀM paziņojusi, ka Latvija stingri nosoda Hamas uzbrukumus Izraēlā

Latvija stingri nosoda teroristiskā grupējuma "Hamas" uzbrukumus Izraēlā, kas prasījuši civiliedzīvotāju dzīvību, tvīterī akcentē Ārlietu ministrija (ĀM).

Ekonomika ĀM norisināsies pasākums "Tirgus piekļuves diena"

Ārlietu ministrijā (ĀM) 22.novembrī norisināsies pasākums "Tirgus piekļuves diena Latvijā 2022 - jauni eksporta tirgi, jaunas iespējas", kura uzmanības centrā būs jauni eksporta tirgi un to pieejamība Latīņamerikā un Āfrikas valstīs, aģentūru LETA informēja ĀM.