• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Datu valsts: Latvijā paredzēts izveidot nacionālais federētais mākonis (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:49, 25.08.2023


Vēl nav sagatavoti 72% resoru informatīvo projektu.


Latvijas datu centrs ir projektēts pēc ASV drošības prasībām.

Kā VS.LV kļuva zināms no Latvijas valdības mājaslapā publicētajiem dokumentiem, neskatoties uz politisko krīzi, Māra Sprindžuka ("Apvienotais saraksts") vadītā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) turpina virzīt ideju par apvienojot valsts informācijas resursus.

“Vienotās datu koplietošanas platformas attīstība, vides nozares un sociālo pakalpojumu datu pieejamības un koplietošanas nodrošināšana, kā arī priekšnosacījumu radīšana inovatīviem mobilitātes pakalpojumiem, nodrošinot tīkla kvalitātes digitālo kartējumu”, - tā ir izpildvaras oficiālā prioritāte.

Investīcijas mērķis ir nodrošināt koplietošanas skaitļošanas un datu pārvaldības infrastruktūru un pakalpojumus publiskajai pārvaldei, kā arī attīstīt IKT infrastruktūras kompetences centrus valsts pārvaldes datu glabāšanai un skaitļošanai.

Investīcija paredz publiskā sektora datu glabāšanas un skaitļošanas spēju attīstību četru savstarpēji koordinētu Latvijas valsts radio un televīzijas centra, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra un Zemkopības ministrijas īstenotu projektu ietvaros.

Investīcijas īstenošanas rezultātā vismaz 10 valsts pārvaldes platformas un informācijas sistēmas tiek darbinātas, izmantojot koplietošanas mākoņdatošanas pakalpojumus.

Ar grozījumiem tiek piedāvāts vienkāršot rādījumu formulējumus un pārveidot otru mērķi par atskaites punktu gala mērķa sasniegšanai, nosakot, ka 2024. gadā mākoņa pakalpojumus ir jāizmanto vismaz 4 valsts informācijas sistēmu vai platformu darbināšanai.

Tomēr saskaņā ar VARAM dokumentu tikai 28% no 67 plānotajām departamentu digitalizācijas darbībām tika pienācīgi saskaņotas.

Krišs Ziverts


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī