• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rēzeknes dome informēs par pašvaldības finanšu situāciju un tālāko rīcību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:44, 22.08.2023


Trešdien, 23.augustā, plkst.16 sasaukta Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēde, informēja Rēzeknes pašvaldība.



Sēdes darba kārtībā četri ziņojumi: par pašvaldības finanšu situāciju un spēju pilnā apjomā pildīt pašvaldības autonomās funkcijas; par pašvaldības rīcību 2023.gada budžeta sastādīšanā un pieņemšanā, kā arī tā izpildes procesa organizācijā un vadībā; par pašvaldības 2023.gada budžeta deficīta izcelsmes faktoriem un to ietekmes kvantitatīvo novērtējumu, kā arī par SIA "Rēzeknes siltumtīkli" spēju nodrošināt siltumapgādes pakalpojumu sniegšanu pilnā apjomā 2023./2024.gada apkures sezonā.

Attiecībā uz SIA "Rēzeknes siltumtīkli" spēju nodrošināt siltumapgādes pakalpojumu jaunajā apkures sezonā pašvaldībā uzsver, ka SIA "Rēzeknes siltumtīkli" 2023./2024.gada apkures sezonā būs spējīga nodrošināt efektīvu un kvalitatīvu siltumenerģijas apgādi nepieciešamajā daudzumā.

Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst 3,9 miljonu eiro, liecina informatīvais ziņojums par Rēzeknes pašvaldības budžeta situāciju, ar kuru pašvaldības Finanšu pārvaldes vadītājas vietniece Jeļena Siliņa ceturtdien, 27.jūlijā, domes sēde iepazīstināja deputātus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija 27.jūlijā ir saņēmusi Rēzeknes domes opozīcijas deputātu iesniegumu, kurā norādīts, ka pašvaldības budžetā ir izveidojies deficīts, kas apdraud pašvaldības funkciju izpildi. Iesniegumā norādīts, ka pašvaldības pašreizējā priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") rīcība rada aizdomas, ka pašvaldības manta tiek nelietderīgi izšķērdēta, un deputātiem nav pieejama patiesa un pilnīga informācija par šiem procesiem, iespējams, ir apzināti slēpta kopējā pašvaldības finanšu situācija.

Tāpat opozīcijas deputāti pauduši bažas, ka sakarā ar pašvaldības struktūrvienību parādiem jaunajā apkures sezonā uzņēmums "Rēzeknes Siltumtīkli" nespēs nodrošināt siltumapgādes pakalpojumu.

Vakar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) rosināja sasaukt Rēzeknes domes ārkārtas sēdi, kurā deputātiem jāziņo par rīcību finanšu situācijas atrisināšanai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglos lēmumu pieņēmšanu dzīvojamo māju atjaunošanai

Saeimas komisija atbalstīja grozījumus Dzīvokļa īpašuma likumā. Ar tiem paredzēts dot iespēju par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā.

Sabiedrība Ministre apmeklēs jaunā cietuma būvlaukumu

Liepajas cietums - viens no lielākajiem publiskā pasūtījuma būvniecības projektiem Latvijā.

Sabiedrība VDD: Krievijas specdienesti Latvijas valstspiederīgos vervē Telegramā

Krievijas specdienesti aizvien biežāk Latvijas valstspiederīgos kaitniecisku darbību veikšanai Latvijā vervē saziņas platformā "Telegram", atzina Valsts drošības dienestā (VDD).

Sabiedrība Austrumu slimnīcā no gripas šosezon miris 51 pacients

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) šajā gripas sezonā no gripas vai tās izraisītām komplikācijām miris 51 pacients, liecina slimnīcas statistikas dati par šajā sezonā ar gripas infekciju saslimušajiem pacientiem, kuru slimības gaita bija smaga un kritiska.

Lasiet arī

Sabiedrība Rēzeknes Ziemeļu rajonu paredzēts pārformēt par atpūtas zonu (+VIDEO)

Daudzi pilsētas iedzīvotāji atbalsta vietējās ražošanas saglabāšanu.

Sabiedrība “Deputāti demonstrē savu atbildību par budžeta krīzi” – ministrs

Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst jau 3,9 miljonu eiro! VARAM ministrs komentēja Rēzeknes domes lēmumu noraidīt ierosinājumu atcelt Aleksandru Bartaševiču no amata.

Sabiedrība Nākamais solis – mēra atstādināšana?

Rēzekne var palikt arī bez ilggadēja pašvaldības vadītāja.