• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Skandāls: Rēzeknes mērs Bartaševičs vēlas atņemt pilsētai sociālos darbiniekus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
rezekneszinas.lv 17:24, 06.08.2023


Maz ticams, ka pret pensionāru vitālajām interesēm vērstas darbības var palīdzēt jaunās partijas popularitātei.


Tieši seniori līdz šim veidoja Rēzeknes mēra elektorāta mugurkaulu.

Valsts pilsētai Rēzeknei, kas atrodas uz Eiropas Savienības austrumu robežas, ir jābūt Latvijas pievilcības paraugam. Tā vietā pašpārvaldes vadītājs Aleksandrs Bartaševičs nolēma "atbrīvot" savus tautiešus no būtiskākajiem dienestiem.

Latvijas sociālo darbinieku biedrība atklātā vēstulē pauž neizpratni un iebildumus pret Rēzeknes pilsētas pašvaldības vadības ieceri samazināt sociālā darba speciālistu skaitu pašvaldības Sociālajā dienestā.

"Uzskatām, ka šāda rīcība ir pretrunā gan pašvaldības iedzīvotāju vajadzībām, gan arī valsts sociālajai politikai, kas ir orientēta uz sociālo pakalpojumu attīstību dzīvesvietā un sociālā atbalsta uzlabošanu sabiedrības neaizsargātākajām grupām," teikts vēstulē.

Tālāk tekstā uzsvērts, ka sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības nodrošināšana ir viena no pašvaldības pamatfunkcijām, tāpēc tās neizpilde vai nepienācīga izpilde ir likuma neievērošana.

Biedrības ieskatā iniciatīva atzīt par spēku zaudējušiem Rēzeknes pilsētas domes saistošo noteikumus "Par brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā" ir tuvredzīga politikas plānošana un nabadzības riskam tiek pakļautas personas un ģimenes, kurām iepriekš nodrošinātais atbalsts bija ļoti būtisks atspaids.

Biedrība aicina rast citus risinājumus pašvaldības finansiālās situācijas uzlabošanai un turpināt nodrošināt sociālo palīdzību mazaizsargātajiem iedzīvotājiem.

Vēstules noslēgumā tās autori aicina Rēzeknes pilsētas domi rūpīgi izvērtēt savas ieceres negatīvās sekas nākotnē.

Pašlaik dome plāno samazināt pašvaldības darbinieku skaitu, ir runa par 60 darbiniekiem. Īpaši šī darbinieku skaita samazināšana varētu apdraudēt sociālās pārvaldes darbu, kur darbinieku algas esot 800-1300 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.


Savukārt mērs Bartaševiča kungs, pēc vid.gov.lv datiem, 2022.gadā guvis šādus ienākumus:

-Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība - alga 36576.53 EUR;

-Latgales plānošanas reģions - alga 5590.18 EUR;

-Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "RECCE" - dividendes 616.17 EUR un 792.34 EUR.

Kā ziņoja mediji, bijušie partijas “Saskaņa” politiķi, kuru vidū ir Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, Andrejs Klementjevs, Jekaterina Ivanova un Karina Bartkeviča, apņēmušies veidot nacionāla līmeņa partiju ar fokusu uz reģionu vēlētājiem.

Rēzeknē 217 cilvēki nodibinājuši jaunu politisko partiju “Kopā Latvijai”, par kuras valdes priekšsēdētāju ievēlēts Rēzeknes mērs, no “Saskaņas” izslēgtais Aleksandrs Bartaševičs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ādažu poligonā notiks militārās mācības CAT 24

No šodienas līdz 4.maijam Ādažu militārajā poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze, informē Nacionālie bruņotie spēki.

Sabiedrība Simtiem velosipēdistu Rīgā devušies «Kritiskās masas» velobraucienā

Rīgā šodien vairāki simti velobraucēju devušies tradicionālajā "Kritiskās masas" velobraucienā.

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Lasiet arī

Sabiedrība Senioru Saeima: Steidzami jāievieš pasākumi nabadzības risku novēršanai

Gados vecāku cilvēku interešu aizstāvībai būtisks ir kvalitatīvs senioru nevalstisko organizāciju (NVO) un valsts pārvaldes dialogs, tai skaitā arī par tādām senioriem vitāli svarīgām tēmām kā nabadzības risku mazināšana, sociālā atbalsta pasākumu klāsta paplašināšana un empātijas trūkums valsts institūcijās, šādu vērtējumu pauda biedrības "Latvijas senioru kopienu apvienība" (LSKA) struktūrvienība "Senioru Saeima".

Sabiedrība Cēsu novadā vientuļie pensionāri var pieteikties palīdzībai ceļu tīrīšanai ziemā

Cēsu novadā vientuļie pensionāri un personas ar invaliditāti var pieteikties pašvaldības palīdzībai privāto ceļu tīrīšanai ziemā.

Sabiedrība Pensijas šogad plānots indeksēt 1.septembrī

Lai kompensētu augošo inflāciju un energoresursu cenu paaugstināšanos, šogad plānots pensijas indeksēt agrāk - 1.septembrī -, aģentūru LETA informēja labklājības ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Oskars Priede.

Sabiedrība Eglītis rosina ieviest bāzes pensiju 136 eiro apmērā

No 2023.gada Latvijā varētu ieviest bāzes pensiju 136 eiro apmērā, šādu ieceri intervijā laikrakstam "Diena" paudis labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP).