• Ira,
  • Iraīda,
  • Irēna,
  • Irina
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šogad no nelikumīgas Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 4453 imigranti

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:55, 05.07.2023


Šogad no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 4453 cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.


Foto: Reuters

Savukārt kopumā humānu apsvērumu dēļ šogad valsts robežas šķērsošana nav liegta 201 cilvēkam.

Otrdien atturēti 40 cilvēki.

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Valdība 2021.gadā 10.augustā nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju Ludzas un Krāslavas novados, kā arī Daugavpilī. Tā vairākkārt pagarināta, un pēdējais pagarinājums noteikts līdz 10.augustam. Iepriekš vairākkārt ticis debatēts, ka ārkārtējās situācijas vietā pierobežā varētu noteikt kādu citu regulējuma veidu, taču nekādas izmaiņas nav sekojušas.

Iekšlietu ministrija norādījusi, ka Krievijas sāktais un Baltkrievijas atklāti atbalstītais karš pret Ukrainu ir vērtējams kā papildu riska apstāklis un iespējama motivācija Baltkrievijai turpināt centienus destabilizēt situāciju uz valsts robežas ar Latvijas, tas ir, izdarīt spiedienu uz Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Arī no Lietuvas un Polijas kompetentajām institūcijām joprojām tiekot saņemta informācija par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu no Baltkrievijas teritorijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ūdens temperatūra peldvietās pagaidām nesasniedz +15 grādus

Ūdens temperatūra lielākajā daļā upju un ezeru pirmdienas rītā ir +10..+14 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +15..+19 grādiem, bet piekrastē tā nepārsniegs +11..+15 grādus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Par amfetamīna iegādāšanos piemēro trīs gadu un divu mēnešu cietumsodu

Kurzemes rajona tiesa par amfetamīna neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu apsūdzētajam piemērojusi trīs gadu un divu mēnešu reālu brīvības atņemšanu.

Sabiedrība Vērtēs idēju par droša attāluma noteikšanu no atkritumu dedzināšanas rūpnīcām

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē 22.maijā vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par droša attāluma noteikšana no atkritumu dedzināšanas rūpnīcām.

Lasiet arī

Sabiedrība Robežsargus šogad plānots nodrošināt ar NBS formām

Robežsargus šogad plānots nodrošināt ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) formām, aizsardzības nozares portāla "sargs.lv" rīkotajā tiešsaistes diskusijā par Latvijas austrumu robežas stiprināšanu atklāja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Kriminālziņas Atkal pieķerti 85 nelikumīgi Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsotāji

Ceturtdien Valsts robežsardze novērsusi 85 mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informēja robežsardzē.

Kriminālziņas Robežsardze: Nedēļā pat 10 kriminālprocesi par nelegālās migrācijas organizēšanu

Valsts robežsardze vidēji nedēļā sāk astoņus līdz desmit kriminālprocesus par nelegālās migrācijas organizēšanu gan par cilvēku pārvešanu pāri Latvijas robežai, gan par transportēšanu tālāk uz Eiropu, šorīt LTV "Rīta panorāmā" informēja robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Kriminālziņas Palīgā Latvijai dodas otrā Lietuvas robežsargu grupa

Lietuvas robežsargi turpina palīdzēt Latvijai, kas saskaras ar pastiprinātu migrantu spiedienu uz robežas ar Baltkrieviju, un otrdien uz Latviju dodas jau otrā Lietuvas robežsargu grupa, kurā ir 20 cilvēku, otrdien paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT).