• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas domes nesaskaņas paplašinās. Staķis pirmdien kaut ko svarīgu paziņos!

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:30, 29.06.2023


Sakāpinātās emocijas liedz vienoties Rīgas domes koalīcijas partneriem, šodien preses konferencē teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).


Foto: LETA

Viņš atzina, ka pašlaik frakcijas "Par/Progresīvie" un "Jaunā vienotība" turpinot eskalēt situāciju un neesot gatavas piekāpties.

Situācija saistībā ar iespējamo pārkāpumu izmeklēšanu Satiksmes departamentā tiekot uztverta personīgi, savstarpējās sarunas starp koalīcijas partneriem izvēršoties deklaratīvos paziņojumos un savstarpējos uzbrukumos, atzina Staķis.

Viņaprāt, lai šo situāciju atrisinātu, vajag noslēgties domes sēdei, kurā tiek lemts par izmeklēšanas komisijas veidošanu, un vajag nosēsties emocijām.

Atkarībā no tā, kā šis jautājums tiks izlemts, Staķis plānojot nākampirmdien, 3.jūlijā, nākt klajā ar kādu paziņojumu. Paziņojuma saturu viņš pašlaik neatklāj.

Jautāts, vai viņš ir gatavs atkāpties no mēra amata, viņš norādīja, ka strādās amatā tik ilgi, kamēr viņam būs 31 balss.

Kā ziņots, galvaspilsētas valdošajā koalīcijā ietilpstošā deputātu grupa "Kods Rīgai" (KR) pauda bažas par iespējamu Rīgas domes koalīcijas sabrukšanu, tāpēc aicināja koalīcijas partnerus uz sarunām.

Kā jau rakstījām, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieces Lindas Ozolas (KR) biroja vadītājs Kaspars Adijāns, deputātu grupa ar satraukumu vēro, ka saistībā ar disciplinārlietas ierosināšanu pret Satiksmes departamenta amatpersonām radies konflikts starp lielākajiem koalīcijas partneriem - "Jauno vienotību" (JV) un "Par/Progresīvie" (PP), kas vēršas plašumā un draud ar koalīcijas sabrukumu.

Lai koalīcijai nesabruktu, jau tuvākā laikā esot jāsanāk uz "mediācijas sarunām", kurām jānotiek tik ilgi, līdz tiks atrasts racionāls kompromiss un izdosies izvairīties no savstarpēji naidīga un iznīcinoša notikumu attīstības scenārija, vēlas KR.

Jau ziņots, ka 16.jūnijā ar Rīgas pilsētas izpilddirektora Langes rīkojumu uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināti Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns.

Amatpersonas atstādinātas pēc trauksmes cēlēja ziņojuma saņemšanas un tam sekojošas dienesta pārbaudes. Pārbaudes laikā esot konstatēti būtiski pārkāpumi, kas liecina par prettiesisku un nesaimniecisku rīcību departamenta veiktajos ielu asfalta seguma atjaunošanas darbos.

Uz amatpersonu atstādināšanas laiku departamenta direktora pienākumu izpildītāja amatā iecelts Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu izpildītājs Edijs Pelšs, savukārt par biroja vadītāju - direktora vietnieka pienākumu izpildītāju - Centrālās administrācijas Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldes vadītājs Mārtiņš Slimbahs.

Vaivods viņam izvirzītajiem pārmetumiem nepiekrīt, pārmetot, ka pret viņu domes vadība vērš mobingu un neļauj piekļuvi dokumentiem, lai varētu sniegt paskaidrojumus disciplinārlietā. Vaivodu aizstāv arī Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV), kurš paudis bažas par ierosinātās dienesta pārbaudes objektivitāti.

Nolūkā nodrošināt "objektīvu, taisnīgu un vispusīgu apstākļu izvērtēšanu" par iespējamiem pārkāpumiem Rīgas domes Satiksmes departamentā, JV aicina pašvaldības deputātus lemt par neatkarīgas komisijas izveidi, informēja frakcijā.

Frakcija sagatavojusi domes lēmumprojektu, ar kuru plānots noteikt, ka pret divām Satiksmes departamenta amatpersonām ierosināto disciplinārlietu izskatīšanu veic neatkarīga komisija, kuras sastāvā ir amatpersonas no Rīgas domes centrālās administrācijas, proti, Juridiskās pārvaldes vadītāja, Pilsētas attīstības departamenta direktora vietniece būvniecības jautājumos un Dokumentu vadības un domes atbalsta pārvaldes vadītāja.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Staķis nolēmis atkāpties no Rīgas mēra amata

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) nolēmis atkāpties no amata, teikts viņa šodien izplatītajā paziņojumā.

Kriminālziņas Vēlas lai KNAB un VARAM vērtē Staķa aizdomīgos komandējumus

Šodien Rīgas domes "Latvijas attīstībai" frakcijas vadītājs Viesturs Zeps vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) ar aicinājumu vērtēt iespējami prettiesisku domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (PP) rīcību savu un citu domes deputātu komandējumu organizēšanā.

Sabiedrība Staķim pārmet vairāk nekā 14 000 iztērēšanu, iespējams, nelikumīgos komandējumos

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP), iespējams, nelikumīgos komandējumos iztērējis vairāk nekā 14 000 eiro, šādu viedokli pauda Rīgas domes deputātu frakcijas "Latvijas attīstībai" priekšsēdētājs Viesturs Zeps, kurš savulaik ar Staķi vēlēšanās startēja no viena saraksta, bet tagad ir opozīcijā.