• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kalnciema kvartālā visas dienas garumā notiks Jāņu tirgus un koncerts

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:13, 22.06.2023


Kalnciema kvartālā ceturtdien visas dienas garumā noritēs Jāņu ieskandināšana, informēja kvartāla pārstāve Darja Trizna.



Latvijas amatnieki, zemnieki un mājražotāji būs sarūpējuši tradicionālos Jāņu gardumus, svētku tērpus un rotas, notiks kopīga vainagu pīšanas un augu izziņas darbnīca, savukārt vakarā viesi aicināti uz kopīgu sadejošanos un sadziedāšanos tematiskā koncertā ar folkloras kopu "Kokle" un grupu "Zeme".

Jāņu tirgū no plkst.12 varēs atrast visu nepieciešamo svētku galdam - pēc senču receptēm, malkas krāsnī ceptu maizi, svaigus un nogatavinātus kazas, aitas ar ķimenēm, zaļumiem un citu piedevu sierus, "Kūkumāja" sklandraušus un pīrādziņus, "Zaļā maize" sāļos kliņģerus un garšaugu maizi, Saulgriežu kombuču, iesala dzērienus, sojšļiku no "Natacafe" un jēra un jaunlopa šašliku no "Sidrabi" grilēšanai, "Pūku priedītes" kūpinājumus, svaigas ogas un citus gardumus.

Tāpat tirgū būs atrodams plašs piedāvājums autentiskam galdu klājumam un svētku tērpam - dizaina konceptveikals "M50" uz tirgu būs atveduši Dziesmu svētku kolekcijas t-kreklus un īslaicīgus tetovējumus, ar lina kleitām, krekliem un svārkiem tirgū piedalīsies "Sarma Linen&Wool", "Saules akmens" piedāvās dzintara rotas, māla traukus tradicionālajā melnajā un brūnā krāsā būs sarūpējusi "Mālotava".

Izceļot Saulgriežu tradīcijas, tostarp pirts rituālus, zāļu un dažādu augu spēka aktīvu izmantošanu, tirgū būs iespējams iegādāties Katrīnas Valaines pirts zāļu paklājus, "Laksi Sapropel" dabīgo kosmētiku, Jāņu zāles vai jau gatavus ziedu vainagus.

Kalnciema kvartāls kopā ar Pasaules Dabas Fondu un "Lidl" no plkst 10 līdz 15 aicina uz meistarklasi par ilgtspējīgu augu izmantošanu svētku rotā, kuras laikā fonda eksperti stāstīs, kas jāņem vērā, dodoties pļavā pēc Jāņu zālēm, kā arī aicinās uz vainagu pīšanas meistarklasi no plkst.13 līdz 15 kopā ar Gaivu Mičuli no floristikas meistardarbnīcas "Ziedulaiva".

Šis būs pirmais no vairākiem biolioģiskās daudzveidības tēmai veltītajiem pasākumiem, kas turpmāk norisināsies Kalnciema kvartāla tirgū sadarbībā ar "Lidl" un Pasaules Dabas Fondu. Nākamās tēmas aptvers apputeksnēšanu, bioloģisko lauksaimniecību un bioloģisko daudzveidību ūdeņos.

Sākot no plkst.18 ar muzikāliem un tautiskiem priekšnesumiem sāksies skanīga ielīgošana daļa. Plkst.18 uz skatuves kāps folkloras kopa "Kokle", plkst.20 uzstāsies alternatīvā grupa "Zeme", savukārt ielīgošanu Kalnciema kvartālā noslēgs "DJ Monsta".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).