• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Atvadīšanās no aktrises Lilitas Ozoliņas notiks nākampirmdien

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 20:13, 07.06.2023


Atvadīšanās no mūžībā aizgājušās Dailes teātra aktrises Lilitas Ozoliņas notiks nākamnedēļ, 12.jūnijā, no plkst.12.00 Dailes teātra Stikla zālē, informēja Dailes teātra komunikācijas vadītāja Agnese Vārpiņa.



Ozoliņa nomira 5.jūnijā. Viņa dzimusi 1947.gada 19.novembrī.

Ozoliņa mācījusies Tautas kinoaktieru studijas Līvijas Akurāteres un Aloiza Brenča kursā. 1971.gadā viņa beigusi Dailes teātra 4. studiju, vienlaicīgi iegūstot Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātes augstāko izglītību specialitātē "Profesionālā teātra un kino aktrise". Viņa apguvusi arī medmāsas profesiju.

Teātrī aktrise strādāja kopš 1966.gada.

Ozoliņa pazīstama kļuva ar Ārijas atveidošanu Raiņa traģēdijā "Indulis un Ārija" (1987), bet profesionālās dzīves plašāko ievērību saņēma pēc viņas kino lomām, tostarp daudzsēriju filmā "Ilgais ceļš kāpās".

Ozoliņa Dailes teātra pēdējās sezonās atainoja Henrietu Iskariotu komēdijā "Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu" un Florianu Zelleru lugā "Māte".

Ozoliņa vairākkārt saņēmusi "Spēlmaņu nakts" nominācijas, kā arī balvu "Labākā aktrise", 2009.gadā saņēmusi ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, bet 2017.gadā nominēta "Lielā Kristapa" kategorijā "Labākā aktrise otrā plāna lomā" par Sievieti izsūtījumā filmā "Melānijas hronika".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī