• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā notiks Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas sanāksme

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:31, 22.05.2023


Piektdien, 26.maijā, Rīgā norisināsies Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Pastāvīgās komitejas sanāksme, kas pulcēs parlamentāriešus no 46 Eiropas Padomes dalībvalstīm, informē Saeimas Preses dienestā.



Latviju pārstāv valsts delegācijas EPPA vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV). EPPA Pastāvīgās komitejas sanāksme sāksies plkst.10 Mazās ģildes Lielajā zālē, Amatu ielā 5. Sanāksmes darba valoda - latviešu, angļu, vācu, franču un itāļu.

Sanāksmi atklās Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) un EPPA prezidents Tinijs Kokss. Tai sekos diskusija ar ārlietu ministru, Eiropas Padomes Ministru komitejas vadītāju Latvijas prezidentūras laikā Edgaru Rinkēviču (JV). Tās laikā plānots spriest par dažādiem aktuālajiem jautājumiem, tostarp Latvijas prezidentūru Eiropas Padomes Ministru komitejā, Reikjavīkas samitā pieņemtajiem lēmumiem, kā arī par iespēju izslēgt Krievijas un Baltkrievijas sportistus no olimpiskajām spēlēm.

EPPA sanāksmes ietvaros piektdien paredzēta arī diskusija, kurā plānots spriest par mākslīgā intelekta attīstības tendencēm un iespējamo ietekmi uz izteiksmes brīvību, dezinformācijas izplatību un demokrātijas noturību. Tāpat plānots runāt par Eiropas Padomes lomu starptautiski saistoša mākslīgā intelekta izmantošanas regulējuma pieņemšanā.

Diskusiju atklās EPPA prezidents Kokss un Saeimas priekšsēdētāja biedre, Latvijas delegācijas EPPA vadītāja Kalniņa-Lukaševica (JV).

Savukārt pirms sanāksmes Saeimas namā plānotas EPPA neformālās sieviešu grupas "Women@PACE" pārstāvju tikšanās ar goda viesi Vairu Vīķi-Freibergu, bijušo Latvijas Valsts prezidenti. EPPA neformālā sieviešu grupa ir izveidota, lai veicinātu sieviešu līderību un iesaisti politikas veidošanā.

Viesojoties Latvijā, EPPA prezidents tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Smiltēnu. Trešdien, 24.maijā, Saeimā plānota Koksa un Kalniņas-Lukaševicas tikšanās un kopīgs preses brīfings.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Lasiet arī