• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kozlovskis: Koalīcijai vēlams vienoties par kopīgu Valsts prezidenta kandidātu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:11, 10.05.2023


Koalīcijai vēlams vienoties par kopīgu Valsts prezidenta amata kandidātu, sacīja "Jaunās vienotības" (JV) politiķis, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Rihards Kozlovskis (JV).


Foto: LETA

Komentējot Valsts prezidenta Egila Levita lēmumu tomēr nekandidēt uz otro pilnvaru termiņu, Kozlovskis norādīja, ka līdzīgi kā pagātnē citi kandidāti, arī Levits nolēmis nekandidēt saprotama iemesla dēļ, jo redzams, ka nepietiek balsu viņa pārvēlēšanai amatā.

JV par savu rīcību lems tuvākajās dienās, ņemot vērā, ka Valsts prezidenta kandidātu iesniegšanas termiņš noslēdzas sestdien, 13.maijā. Līdzīgi kā iepriekš Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) arī Kozlovskis norādīja, ka neizslēdz iespēju, ka JV varētu virzīt savu kandidātu Valsts prezidenta amatam.

Politiķis norādīja, ka ir vairāki cienījami iespējamie kandidāti, kuri ir pierādījuši sevi starptautiskajā darbībā un kuriem ir skaidra nostāja drošības jautājumos, kas īpaši svarīga laikā, kad Krievija karo pret Ukrainu.

Jau vēstīts, ka savā paziņojumā par lēmumu nekandidēt Levits norāda, ka patlaban koalīcija Valsts prezidenta jautājumā ir sašķēlusies. Nacionālā apvienība (NA) un JV esot atbalstījusi viņa kandidatūru, savukārt "Apvienotais saraksts" (AS) un opozīcijā esošā "Latvija Pirmajā vietā" atbalsta citu kandidatūru.

Levits savu lēmumu pamato ar to, ka nevēlas, lai Valsts prezidenta ievēlēšanā par līdznoteicējiem var kļūt prokremliskas un ar oligarhiem saistītas aprindas.

Kā ziņots, trešdien AS Valsts prezidenta amatam pieteica uzņēmēja, partiju apvienības dibinātāja Ulda Pīlēna kandidatūru. Savukārt "Progresīvie" savu kandidātu plāno paziņot rīt, 11.maijā.

Līdz 13.maijam varēs pieteikt Valsts prezidenta amata kandidātus, bet prezidenta vēlēšanas Saeimā paredzētas maija pēdējā dienā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.