• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par palīdzības tālruni no vardarbības cietušām sievietēm «vēl pāragri prognozēt»

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:18, 02.05.2023


Pašlaik "vēl pāragri prognozēt", kad Latvijā sāks darboties palīdzības tālruņa numura 116016, kas paredzēts no vardarbības cietušu sieviešu atbalstam, aģentūrai LETA sacīja Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāra vietniece Diāna Jakaite.


Foto: LETA

27.aprīlī Saeima konceptuāli atbalstīja grozījumus Elektronisko sakaru likumā, kas paredz, ka tālruņa numurs 116016 tiks rezervēts kā palīdzības numurs, kas paredzēts sievietēm, kuras cietušas no vardarbības. LM ir noteikta par atbildīgo ministriju šī numura saturisko pakalpojumu nodrošināšanai.

Jakaite norādīja, ka tālruņa darbība ir paredzēta priekšlikumā Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvai par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē apkarošanu, un šobrīd norit diskusijas ES valstu starpā par tālruņa darbības nosacījumiem, kas ietverami direktīvas ietvarā. Šī iemesla dēļ pašlaik esot "pāragri prognozēt" šāda tālruņa darbības uzsākšanas laiku.

LM virzīs pieprasījumu valsts budžeta līdzekļu iegūšanai tālruņa iedzīvināšanai tiklīdz EK līmenī būs vienošanās par tā funkciju.

Jakaite atgādināja, ka jau šobrīd darbojas vairāki palīdzības kontakti, piemēram, 116123 - vienotais bezmaksas diennakts krīžu tālrunis, uz kuru aicināts zvanīt ikviens iedzīvotājs, kurš nonācis grūtā situācijā vai sastapies ar emocionāliem pārdzīvojumiem.

Tie, kas ir cietuši no jebkāda veida noziedzīga nodarījuma vai ir redzējuši, kā tiek izdarīts noziedzīgs nodarījums, aicināti zvanīt uz 116006 - atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem. Tāpat eksistē arī Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis, diennakts palīdzības dienests - 116111.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Lasiet arī

Sabiedrība Biedrība Tavi draugi nosūtījuši palīdzību Ukrainai apmēram 5 miljonu eiro apmērā

Biedrība "Tavi draugi" nosūtījuši palīdzību Ukrainai apmēram 5 miljonu eiro apmērā, informēja biedrības mediju koordinatore Agnese Ruberte.

Sabiedrība Rīga sūtīs uz Kijivu vēl desmit autobusus

Nākamā gada sākumā uz Kijivu dosies vēl desmit "Mercedes-Benz" markas Rīgas domes ziedotie SIA "Rīgas satiksme" autobusi, šodien preses konferencē žurnālistus informēja Rīgas domes pārstāvji.

Sabiedrība Labdarības akcijā sagādātas 152 dāvanas patvēruma meklētāju bērniem

Ziemassvētku labdarības akcijā "Dāvana patvēruma meklētāju bērniem" sagādātas dāvanas 152 bērniem, kuri aug patvērumu meklētāju un bēgļu ģimenēs, aģentūru LETA informēja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) pārstāve Zane Jēkabsone.

Sabiedrība Valsts segs ukraiņiem sniegto medicīnisko palīdzību 2,4 miljonu eiro apmērā

Valdība šodien lēma piešķirt 2,4 miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Veselības ministrijai (VM), lai segtu izdevumus saistībā ar Ukrainas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem.