• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Plāno izveidot mobilitātes punktus pie dzelzceļa stacijām Rīgā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:23, 09.04.2023


Tuvāko pāris gadu laikā plānots izveidot mobilitātes punktus pie dzelzceļa stacijām Rīgā, aģentūrai LETA atzina Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).


Mobilitātes punkts pie
Foto: LETA

Galvenais mobilitātes punktu izveides mērķis esot integrēt dzelzceļa pasažieru pārvadājumus Rīgā un padarīt tos pieejamākus iedzīvotājiem.

Tādējādi tikšot panākts, ka cilvēki, kas no Pierīgas dodas uz Rīgu, vairāk izmantos dzelzceļu un Rīgas sabiedrisko transportu, nevis dosies uz galvaspilsētu ar privātajām automašīnām.

Kopumā plānots izveidot 15 mobilitātes punktus. Projektu mērķis ir veicināt iedzīvotāju pārvietošanās maiņu, automašīnu vietā maksimāli izmantojot dzelzceļa transportu un kombinējot to ar pilsētas sabiedrisko transportu, velosipēdu vai pārvietošanos ar kājām.

Mobilitātes punkti plānoti vietās, kuras kā perspektīvas apzinājusi VAS "Latvijas dzelzceļš", kas šajās stacijās veic peronu modernizāciju.

Mobilitātes punktus plānots izveidot pie Zemitānu, Brasas, Sarkandaugavas, Dauderu, Mangaļu, Ziemeļblāzmas, Vecdaugavas, Vecāķu, Alfas, Šķirotavas, Gaismas, Atgāzenes, Turības, Slokas un Bolderājas stacijām.

Kā skaidroja Ķirsis, finansiāli ietilpīgākie projekti saistīti ar sešiem mobilitātes punktu projektiem - Zemitānos, Sarkandaugavā, Dauderos, Ziemeļblāzmā, Šķirotavā un Bolderāja, kur to izveidei plānots Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējums.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija, par deviņu mobilitātes punktu izvedi Alfā, Atgāzenē, Slokas ielā, Brasā, Vecdaugavā, Turībā, Mangaļos, Vecāķos un Gaismā, noslēgts projektēšanas un autoruzraudzības līgums ar SIA "BM-projekts".

Kopējā līguma summa ir 456 000 eiro, bet tas sadalīts trīs daļās.

Ķirsis uzsvēra, ka katra atsevišķā mobilitātes punkta ierīkošanai paredzēti atšķirīgi risinājumi. Vienā gadījumā nepieciešams dzelzceļa stacijai pietuvināt sabiedrisko transportu, mainot, vai pagarinot kādu maršrutu, citā gadījumā nepieciešams uzlabot piekļuvi gājējiem un velosipēdistiem.

Politiķis piebilda, ka pirmie mobilitātes punktu izveides projekti varētu noslēgties 2024.gada beigās.

Savukārt vēl viens būtisks darbs, ko Ķirsis iecerējis maksimāli pavirzīt uz priekš vēl šajā domes sasaukumā, ir vienotās sabiedriskā transporta biļetes ieviešana. Ja to izdotos paveikt, tad iedzīvotājam, nopērkot vienu biļeti būšot iespēja ar vilcienu atbraukt līdz Rīgai, tad pārsēsties Rīgas sabiedriskajā transportā un nokļūt galamērķī ātrāk un vienkāršāk.

Viņš atzina, ka šis ir ļoti sarežģīts uzdevums, jo jāvienojas par to, kā tiks sadalīti ienākumi vai zaudējumi no pārvadājumiem. Taču viņš darīšot visu iespējamo, lai vienotās sabiedriskā transporta biļetes ieviešana būtiski pavirzītos uz priekšu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas centrā sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji

Rīgā par aizlieguma šķērsot pilsētas centru neievērošanu līdz šim ir sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji.

Sabiedrība Pašvaldībām piešķirs 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei

Pašvaldībām piešķirs nepilnus 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei, paredz šodien valdības pieņemtie noteikumi par atbalstu bezemisiju transportlīdzekļu izmantošanas veicināšanai pašvaldībās.

Ekonomika Pārvadāto pasažieru skaits Latvijā pieaudzis par 17,9%

Latvijā ar sauszemes transportu šogad deviņos mēnešos pārvadāti 139,49 miljoni pasažieru, kas ir par 17,9% jeb 21,2 miljoniem vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā.