• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jūrmalā notiks Lieldienu pasākumi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:20, 09.04.2023


Lieldienu svinēšana pasākumi Jūrmalā svētdien notiks Brīvdabas muzejā, Horna dārzā un Kauguru atpūtas parkā, informēja pašvaldībā.


Foto: LETA

Jūrmalas Brīvdabas muzejā o plkst.12 līdz 15 svētkus varēs sagaidīt ar senajām tradīcijām, atrakcijām, konkursiem un radošām darbnīcām, kopā ar zaķi Pūku un cālēnu Čiepu varēs šūpoties, ripināt olas un iet rotaļās.

Pasākumā būs iespēja krāsot Lieldienu olas pēc senlatviešu tradīcijām, izmantojot ne tikai jau ierastās sīpolu mizas, bet arī citus dabas materiālus. Kad olas būs gatavas, sekos olu ripināšana un kaujas.

Apmeklētājiem arī būs iespēja iemācīties, kā pašiem pareizi izgatavot putnu būrīti. Materiāli būs sagādāti iepriekš, tie būs jāsanaglo kopā. Gatavo putnu būrīti varēs ņemt uz mājām. Svilpaunieku darbnīcu vadīs keramikas amata meistare Alda Bitlāce. Notiks arī šķirnes trušu izstāde.

Horna dārzā, Jomas ielā 35, no plkst.12 līdz 14 svētku apmeklētāji varēs doties muzikālā izrādē "Kas par traku, tas par traku!", kas būs ceļojums dzejnieka Ojāra Vācieša radīto dzejas tēlu pasaulē. Uz skatuves kāps arī bērnu vokālā grupa "Dzeguzīte" un bērnu vokālais ansamblis "Varavīksne".

Pasākuma laikā notiks pavasara stādu un "zaķa ūsu" radošās darbnīcas, apmeklētāji varēs piedalīties aktivitātēs "Pankūku mešana debesīs" un "Neparastais gliemezis". Tāpat būs iespēja izstaigāt brīvdabas izstādi "Tauriņu pavasaris" un aplūkot 30 lielformātā atveidotus Latvijas dabā sastopamus tauriņus.

Savukārt Kauguru atpūtas parkā no plkst.12 līdz 16 būs apskatāma interaktīva vides instalācija "Putnu pavasara salidojums". Pastaigas laikā piestājot pie 20 putnu būrīšiem, varēs aplūkot atveidotus Latvijas dabā sastopamus putnus un audioierakstā noklausīties katra putna dziesmu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aizsardzības ministrija atklāj informatīvo kampaņu «Bruņojies ar zināšanām»

Aizsardzības ministrija (AM) otrdien atklāj informatīvo kampaņu "Bruņojies ar zināšanām", aģentūrai LETA pavēstīja AM.

Sabiedrība Saules ultravioletais starojums Latvijā saglabājas vidēji liels

Saules ultravioletā starojuma intensitāte Latvijā saglabājas vidēja, liecina meteoroloģiskā informācija.

Sabiedrība Otrdien būs silts un daļēji mākoņains laiks

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā, izņemot lielu daļu piekrastes, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+21 grādam, siltākais laiks gaidāms Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Mirusi bijusī LIVA direktore Laima Grebska

Piektdien, 10.maijā mirusi Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ilggadējā direktore, bijusī Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Laima Grebska, informēja Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā.

Lasiet arī

Sabiedrība Jūrmalas jaunieši iesaistījās koka arhitektūras aizsardzībā (+VIDEO)

Aizsākta pašvaldības līdzfinansējuma programma kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai.

Sabiedrība Kas jādara, lai Jūsu bērns mācītos Jūrmalā (+VIDEO)

Iesniegumu var iesniegt klātienē vai elektroniski.

Sabiedrība Pēc emocionālām debatēm Jūrmalas dome nolemj reorganizēt divas skolas

Pēc emocionālām debatēm Jūrmalas dome ceturtdien pieņēma lēmumu reorganizēt Jaundubultu pamatskolu un Pumpuru vidusskolu, izveidojot jaunu Pumpuru vidusskolu.

Sabiedrība Jūrmalās seniori saņēma mūsdienīgu aprūpes centru

Ēkai pilnībā no jauna uzbūvēts ceturtais stāvs un abpusējais lifts.