• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs ASV pauž gatavību piegādāt Latvijā ražotas 5G iekārtas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:32, 30.03.2023


Latvija ir gatava piegādāt pasaulē pieprasītas 5G iekārtas, kas pilnībā izstrādātas un ražotas NATO dalībvalstī - Latvijā, Vašingtonā, ASV, tiekoties ar ASV valsts sekretāra vietnieci Vendiju Šērmani, norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).


Foto: LETA

Ministrs tikās ar Šērmani, lai pārrunātu Latvijas un ASV divpusējās attiecības, tostarp abu valstu ekonomisko sadarbību, īpaši informācijas tehnoloģiju un enerģētikas jomā. Sarunu partneri pārrunāja arī gatavošanos NATO samitam Viļņā šā gada vasarā, līdzšinējo atbalstu Ukrainai un drošības politikas jautājumus reģionā.

Tikšanās laikā Rinkēvičs pauda gandarījumu par ciešo divpusējo politisko un drošības sadarbību, kāda ir izveidojusies starp Latviju un ASV. Ministrs pateicās pašreizējai ASV prezidenta administrācijai par drošu 5G tehnoloģiju izstrādes, ražošanas un izplatīšanas veicināšanu, īpaši sabiedroto vidū un pauda Latvijas gatavību piegādāt pasaulē pieprasītas 5G iekārtas, kas pilnībā izstrādātas un ražotas NATO dalībvalstī - Latvijā.

Amatpersonas pārrunāja gaidāmo NATO Viļņas samitu vasarā. Ministrs pateicās par ASV militāro klātbūtni Baltijas valstu reģionā un apliecināja, ka Latvija turpinās sniegt uzņēmējas valsts atbalstu un uzņemt palielinātos sabiedroto spēkus.

Ārlietu ministrs informēja, ka ir plānota valsts aizsardzības izdevumu palielināšanu līdz 2,5% no iekšzemes kopprodukta līdz 2025.gadam un 3% no iekšzemes kopprodukta līdz 2027.gadam.

Rinkēvičs pauda nostāju, ka ASV militārā klātbūtne ir ļoti svarīga uzticamai NATO atturēšanai un aizsardzībai Baltijas reģionā un aicināja ASV investēt Latvijā.

Amatpersonas pārrunāja atbalstu Ukrainai karā pret Krieviju. Latvija augsti novērtē līdzšinējo ASV vadības nozīmīgo ieguldījumu un atbalstu Ukrainas militārajos centienos. Rinkēvičs pauda Latvijas apņēmību iespēju robežās turpināt atbalstīt Ukrainu divpusēji. Līdz šim Latvija militārajā atbalstā ir ieguldījusi vairāk nekā 1,14% (498 miljonus eiro) no iekšzemes kopprodukta.

Tikšanās laikā Latvijas ārlietu ministrs izteica bažas par Krievijas destabilizējošām aktivitātēm Moldovā, kas tiek mērķtiecīgi veiktas ar hibrīduzbrukumiem un dezinformācijas kampaņām Moldovā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija apelācijā Avena lietā nav sniegusi jaunus juridiskus argumentus

Lietā par miljardierim Pjotram Avenam noteiktajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām Latvija apelācijas sūdzībā Eiropas Savienības Tiesā (EST) nav ietvērusi nekādu jaunu informāciju vai jaunus argumentus, aģentūrai LETA apgalvoja Avena advokāts Ārons Bass.

Sabiedrība Piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss

Piektdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Darba devējiem piedāvā dotācijas jaunu darbinieku praktiskai apmācībai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties darbinieku praktiskai apmācībai darba vidē, sagatavojot tos uzņēmuma specifikai un vajadzībām, kā arī nodrošinot bezdarbnieka statusu NVA reģistrēto klientu apmācību darba vidē profesionālās kompetences iegūšanai.

Sabiedrība Mieriņa: Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus

Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus, ne tikai tos, par kuriem publiski ir paziņojis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Poligonā Ādažos darbu sākuši privātie 5G tīkli

Aizsardzības inovāciju izmēģinājumu poligonā Ādažos darbu sākuši divi privātie 5G tīkli, ko izveidojusi SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) sadarbībā ar tehnoloģiju piegādātājiem "Nokia" un "Ericsson", aģentūrai LETA pavēstīja LMT pārstāvji.