• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgu pārklājusi biezākā sniega sega kopš decembra

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:25, 12.03.2023


Sestdien galvaspilsētas centrā sniega segas biezums pieaudzis līdz 19 centimetriem, un iepriekšējo reizi tik dziļš sniegs Rīgā bija pērnā gada decembra vidū, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.


Foto: LETA

Pirms tam biezāka sniega sega Rīgā bija 2021.gadā - tā gada februārī maksimālais sniega biezums sasniedza 28 centimetrus, decembrī bija 25 centimetrus bieza sniega kārta. Savukārt 2010. un 2011.gada sākumā sniega dziļums Rīgā sasniedza 60 centimetrus, 2010.gadā vēl arī marta vidū galvaspilsētu klāja 60 centimetrus augsta sniega kārta.

Kopš sestdienas rīta sniega biezums galvaspilsētā palielinājies par astoņiem centimetriem. Dobeles novērojumu stacijā tas audzis no nulles līdz desmit centimetriem, Madonā - no 33 līdz 41 centimetram, Gulbenē - no 23 līdz 30 centimetriem, pārējās novērojumu stacijās sniega biezuma izmaiņas bijušas mazākas.

Latvijas lielāko daļu klāj 5-35 centimetri sniega, vietām Vidzemē un Latgalē sniegs ir dziļāks. Biezākā sniega sega novērojumu stacijās sestdienas pievakarē ir 49 centimetri Alūksnē un Dagdā, kā arī 54 centimetri Priekuļos.

Sinoptiķi prognozē, ka nākamās nedēļas pirmajā pusē sniegs strauji kusīs un iespējama zemāko vietu applūšana.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kariņam atjaunots Saeimas deputāta mandāts

Bijušajam ārlietu ministram Krišjānim Kariņam (JV) pēc demisijas šodien tika atjaunots Saeimas deputāta mandāts.

Sabiedrība Ķegumā un Ogres novada pagastos beigs apkures sezonu

Svētdien, 28.aprīlī, Ķegumā un Ogres novada pagastos beigs apkures sezonu, informēja pašvaldības siltumražošanas uzņēmums SIA "MS siltums".

Sabiedrība Kampars Kadžuļa pārmetumus sauc par absurdiem un nepatiesiem

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumi, ka "Vienotības" politiķi centušies ietekmēt balsu skaitīšanas rezultātus 2014.gada Saeimas vēlēšanās, ir absurdi un nepatiesi, paziņoja bijušais "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Sabiedrība Motosezonas atklāšanas laikā Rīgā gaidāmi satiksmes ierobežojumi

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas dome skaidro, kāpēc nav ieviestas puteņa biļetes

Rīgā otrdien tā sauktās "puteņa biļetes" nav ieviestas, jo prognozes neesot liecinājušas, ka gaidāms būtisks sniega segas pieaugums, pauda Rīgas domē.

Sabiedrība Pirmdien debesis būs apmākušās, lielākajā valsts daļā snigs

Pirmdien debesīs joprojām būs mākoņainas, Latvijas lielākajā daļā atnesot sniegu, jūras piekrastē arī slapju sniegu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Rīgā sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi; kavējas transports

Rīgā piektdien sākusies spēcīga snigšana, kas apgrūtina braukšanas apstākļus, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.