Ar Ziedot.lv starpniecību palīdzību ik dienu saņem vidēji 20 ukraiņu bēgļu bērni

Sabiedrība
LETA 09:23, 23.02.2023 0

Ar labdarības organizācijas "Ziedot.lv" starpniecību ik dienu palīdzību saņem vidēji 20 ukraiņu bēgļu bērni, intervijā Latvijas Radio pastāstīja kustības vadītāja Rūta Dimanta.

 
Foto: LETA

Latvijas iedzīvotāji Ukrainas bēgļu bērniem līdz šim saziedojuši gandrīz 900 000 eiro, un "Ziedot.lv" saņēmis palīdzības pieteikumus no 2138 šādiem bērniem. Kopš aktivitātes sākšanas palīdzība jau sniegta 724 bērniem, kas ir vidēji 20 bērni dienā, radio sacīja Dimanta.

"Vēl joprojām katru dienu mēs saņemam jaunus un jaunus palīdzības pieteikumus, kurus liekam rindā un ceram, ka tuvāko mēnešu laikā varēsim šos visus ziedojumus novadīt līdz bērniem. Protams, vieglāk varbūt ir savākt ziedojumus, nekā tos izlietot, jo mums katrai ģimenei ir jāpārbauda dokumenti, vai viņi tiešām ir Ukrainas bēgļi, ar katru ir jāparunājas," stāstīja Dimanta.

Ukrainas bēgļu bērniem atbalsts tiekot sniegts visdažādākajās jomās. Daudziem nepieciešama medicīniskā palīdzība, tostarp karā un filtrācijas nometnēs piedzīvotās emocionālās traumas mazajiem cilvēkiem radījušas somatiskas, neiroloģiskas veselības problēmas. Citiem savukārt nepieciešams atbilstošs apģērbs, vēl citiem - mācību līdzekļi, tostarp viedierīces attālinātai mācību vielas apguvei.

"Protams, ir arī ļoti sarežģīti gadījumi - ilgi un piņķerīgi, bet lielākā daļa ir tādi, ka uzklausām, palīdzam, un viņi dodas savās gaitās," stāstīja "Ziedot.lv" vadītāja.

Viņa arī informēja, ka daudzi cilvēki ir izveidojuši regulāro maksājuma uzdevumu bankā, lai ziedotu Ukrainas bēgļu bērniem ik mēnesi, līdz karš būs beidzies.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Āgenskalna tirgū gaidāms īpašs pasākums - Ukrainas diena!

Latvijā dzīvojošie ukraiņi aicinās kopā gatavot, dziedāt, dejot un piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Lasiet arī

Sabiedrība Bēgļiem nodrošinās mentora un sociālā darbinieka pakalpojumus

Patvēruma meklētājiem un bēgļiem nodrošinās mentora un sociālā darbinieka pakalpojumus, informē Kultūras ministrija.

Pasaule Armēnijā ieradušies jau 42 500 Kalnu Karabahas bēgļu

Kopš Azerbaidžānas 19.septembra zibensofensīvas no Kalnu Karabahas Armēnijā ieradušies 42 500 bēgļu jeb aptuveni trešā daļa Kalnu Karabahas iedzīvotāju, trešdien pavēstīja Armēnijas varasiestādes.

Pasaule Armēnijā no Kalnu Karabahas ieradušies 13 350 bēgļi

Armēnijā no Kalnu Karabahas ieradušies 13 350 bēgļi, otrdien paziņojusi Armēnijas valdība.

Pasaule Britu patvēruma piešķiršanas sistēmas izmaksas sasniegušas 4 miljardus mārciņu

Lielbritānijas patvēruma piešķiršanas sistēmas izmaksas gada laikā gandrīz divkāršojušās, sasniedzot 3,97 miljardus sterliņu mārciņu (4,63 miljardus eiro), liecina valdības ceturtdien publiskotie statistikas dati.